Kočerinske ”poskočice” osvojile devet medalja na Državnom prvenstvu BiH

0
186

Kočerinske ”poskočice” osvojile devet medalja na Državnom prvenstvu BiH

Proteklog vikenda Taekwondo klub Poskok Kočerin iz Širokoga Brijega nastupio je na dva turnira – Knin Open 2024. i Državno prvenstvo BiH za mlađe kadete, seniore i forme u Sarajevu.

U Kninu su se izborili za dvije medalje, a u Sarajevu čak devet medalja.

subotu, 23. ožujka 2024. u Kninu se održao Knin Open. Na natjecanju je nastupilo 350 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kočerinski klub prestavljale su tri natjecateljice u kategoriji kadetkinja.

Poskočice se kući vraćaju s dvije medalje. Matea Sabljić, kadetkinja do 47 kilograma,izgubila je 2:1 u borbi za medalju. Matija Kožul, kadetkinja do 41 kilograma, nakon ostvarene dvije pobjede, izgubila je u finalu i tako osvajila srebrnu medaljuAnamarija Gašpar, kadetkinja do 59 kilograma, imala je slobodnu prvu borbu, a onda u polufinalu nije nastupila zbog zdravstvenih problema te je osvojila brončanu medalju.

nedjelju, 24. ožujka 2024., kočerinski Poskok nastupio je na Državnom prvenstvu BiH u Sarajevu gdje je nastupilo preko 250 natjecatelja iz cijele BiH. Kočerinski klub predstavljalo je devet natjecatelja.

Seniorke Nika Vukoja i Magdalena Kvesić nastupile su u borbama u kategoriji do 67 kilograma. Nika Vukoja izgubila je borbu za medalju, dok je Magdalena Kvesić osvajila brončanu medalju.

U disciplini formi nastupili su s devet natjecatelja i osvojili četiri zlata, srebro i tri bronce.

Zlatne medalje:

  • Filip Vukoja
  • Magdalena Kvesić
  • Marija Sabljić
  • Sara Sabljić

Srebrne medalje:

  • Lea Ivanković

Brončane medalje:

  • Martina Gašpar
  • Antonija Vukoja
  • Nika Vukoja

Bez plasmana ostala je Ivana Bazina kojoj je ovo bio prvi nastup u formama.

Natjecateljice iz Kočerina na ovom natjecanju pratili su trener Petar Boban te trenerica Lucija Bašić uz pratnju i podršku roditelja. Također, uputili su zahvalu Gradu Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)