Konkretnija suradnja između EPHZHB-a i HEP-a

0
814

U petak, trvanj  2015. godine Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosna d.d. Mostar posjetilo je izaslanstvo Hrvatske Elektroprivrede (HEP-a) iz Zagreba, predsjednik Uprave Perica Jukić i najbliži suradnici.

Na radnom sastanku s generalnim direktorom Elektroprivrede HZHB Nikolom Krešićem, Ivanom Bunozom, izvršnom direktoricom za Ekonomske poslove i Berislavom Jovićem, rukovoditeljem CHE Čapljina razgovaralo se o aktualnom stanju vezanom za poslovanje dvaju poduzeća i mogućim aspektima poslovne suradnje u predstojećem razdoblju. Poseban naglasak stavljen je na razvojne projekte i nastup na otvorenom tržištu električne energije.
Važna tema sastanka bila je proces otvaranja tržišta električne energije u BiH, koji je u tijeku, te su predstavnici HEP-a iznijeli svoja iskustva za vrijeme prolaženja toga procesa.

Dogovorena je suradnja vezana za korištenje postojećih kapaciteta na obostranu korist i osmišljavanje zajedničkih strateških projekata s posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije, te mogućnost zajedničkih ulaganja u obostrano korisne projekte.

Generalni direktor Nikola Krešić izrazio je zadovoljstvo sastankom i zahvalio Upravi HEP-a na posjetu.

Jednoglasna je ocjena čelnih ljudi dvaju elektroprivrednih poduzeća kako je nužno intenzivirati takve susrete, kao i druge oblike poslovne suradnje od zajedničkoga interesa, te su sljedeći radni sastanci dogovoreni za buduće razdoblje. Očekuje se uskoro potpisivanje sporazuma o suradnji između ta dva poduzeća.

Nakon radnoga sastanka upriličena je posjet Pogonu CHE Čapljina gdje su se predstavnici HEP-a detaljno upoznali s radom te hidroelektrane. bpz.ba