LIVNO: Lasić obećao osigurati novac za “Četvrtu ulicu”

0
490

U petak je u radnom posjetu općini Livno boravio federalni ministar prometa i veza Denis Lasić te s općinskim načelnikom Lukom Čelanom razgovarao o započetim infrastrukturnim projektima.

Suradnja s Općinom

Razgovorima i obilasku gradilišta gradske prometnice pod nazivom “Četvrta ulica” nazočila je dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

“Cilj posjeta bio je uspostava bolje suradnje Općine Livno s Ministarstvom prometa i veza FBiH te upoznavanje s lokalnom problematikom prometne infrastrukture”, kazao je ministar Lasić te dodao: “Očito je da Općina Livno neke projekte ne može sama završiti. Ministarstvo će preko svojih nadležnosti pomoći da se završi ova ulica na kojoj se nalazimo (4. ulica), kao i druga o kojoj smo također razgovarali, a vrlo je važno da se čim prije završi. Vrijednost je negdje oko 1,000.000 KM i iznaći ćemo sredstva ili preko GSM licencija ili kroz Ceste FBiH.”

Načelnik Livna Luka Čelan zahvalio je federalnom ministru prometa na dosadašnjoj suradnji i posjetu te izrazio nadu da će ta suradnja u budućnosti biti još bolja. U izjavi za Večerenji list kazao je kako je upoznao ministra Lasića s projektima na kojima se trenutačno rad, kao i onima koji su u pripremi, te dodao:

“Očekujemo konkretnu pomoć Ministarstva da se pojedini projekti završe i uđe u realizaciju drugih. Spomenuo bih tu 4. ulicu koja je vrlo bitna za povezanost unutar samog grada te se nadamo kako ćemo je vrlo skoro završiti, a također očekujem da ćemo ući u realizaciju pristupnih cesta koje vode prema njoj tako da bismo zaokružili cijelu tu priču u ovom dijelu grada. Također smo tražili pomoć i u realizaciji projekta Ulice 1 koja se treba raditi iza OŠ ‘I. G. Kovačić’ i kojom bi se konačno riješio problem parkiranja, odnosno dolaska i odlaska po djecu u tu školu.”

Čelan je podsjetio kako je za taj projekt provedena kompletna procedura i potpisan ugovor te bi se ubrzo trebalo krenuti i u njegovu realizaciju.

Podržati projekte

Zadovoljstvo posjetom ministra Lasića, kao i sadržajem sastank, izrazila je i dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto te dodala kako joj je, kao Livanjki, svakako u interesu da se započeti projekti dovrše te počnu novi.

“Svi mi koji obnašamo dužnosti na višim razinama vlasti nastojat ćemo podržati projekte koje radi načelnik Čelan, stati iza njih i učiniti sve kako bi se realizirali. Nadam se kako ćemo u skoro vrijeme po ovoj ulici, koja je sada gradilište, uživati u šetnji i lakše dolaziti do pojedinih dijelova grada”, istaknula je Krišto./ bpz.ba