Marić: Cijela Hercegovina je tu, sve vas volim; Karačić: Skidam kapu Mostar

0
460

21: 15 Srebrni rukometaši su nakon velikog uspjeha na Euru stigli u Mostar. Dočekalo ih je oko 20.000 obožavatelja koji su strpljivo i uz pjesmu čekali svoje junake, javlja reporter bpz.ba

Rezultat slika za doček rukometaša u mostaru

Izlazak rukometaša na pozornicu izazvalo je erupciju oduševljenja kod navijača koji su došli na Vojničko igralište kako bi odali počast ovim dečkima.

“Ne mogu vjerovati koliko je ljudi ovdje. Toliko sam sretan što vas vidim u ovolikom broju. Nismo mogli donijeti zlato, ali moram reći mojim momcima i reprezentaciji kapa do poda jer su ginuli za Hrvatsku i čestitam im na tome. Hvala što ste nas došli podržati u ovolikom broju”, rekao je David Mandić.

Navijačima se obratio i Mostarac Marino Marić.

Rezultat slika za doček rukometaša u mostaru

“Dobra večer grade moj, dobra večer Hercegovino. Ja ne prodajem šuplje, to znate, i večeras se posebno osjećam. Hvala vam od srca. Cijela Hercegovina je tu, volim vas sve jer ste nam ovim dočekom pokazali da ste vidjeli da smo dali zadnj atom snage”, rekao je Marić koji je zapjevao “Tiho tiho teče Neretva”.

Igor Karačić, koji je izabran u najbolju momčad Europskog prvenstva, dočekan je posebnim ovacijama.

“Izrazita mi je čast što sam s vama ovdje, ponosan sam i ovaj doček nam je veliki vjetar u leđa. Mi smo kao klinci prije 20-ak godina na ovom igralištu započeli svoje prve korake, trčali na betonu koji nije ovako dobar kao što je sad i evo Marino i ja smo doživjeli da nas Mostar dočeka ovako. Hvala vam od srca, skidam vam kapu”, rekao je Karačić.

Marin Šego, Matej Hrstić i Željko Musa nisu došli na doček u Mostaru, ali su im njihove kolege  uputili velike pozdrave.

20:36 Rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr.Zoran Tomić, za HMS je kazao da je došao pozdraviti rukometaše Hrvatske koji dolaze iz BiH. Naglasio je da SUM podržava vrhunske sportaše te da se zbog toga uključilo u suorganizaciju dočeka. Oni pomjeraju granice i dokazali su da se iz ovog dijela BiH, odnosno Hercegovine, u nečemu može biti najbolji na svijetu. Zbog toga su vrijedni našeg divljenja i pažnje”, rekao je Tomić reporteru HMS-a.

19:44 Predjednik HMRK “Zrinjski” Branislav Stojkić kazao je reporteru Hrvatskom Mediskog Servisa da se dolazak hrvatskih rukometaša očekuje između 20:45 i 21 sat, te da će oni biti glavne zvijezde večeri.

Bend Sirius iz Čapljine na dočeku hercegovačkih rukometaša u Mostaru. Foto: HMS

Nekoliko tisuća okupljenih koji iščekuju dolazak “hercegovačkih kauboja” u Mostar zabavlja grupa Sirius iz Čapljine.

19:28 Kiša u Mostaru ovog trenutka prestala je padati, a okupljeno mnoštvo iščekuje dolazak rukometnih zvijezda iz Hercegovine. Igralište u kampusu Sveučilišta u Mostaru je krcato.

17:34 Hercegovačka rukometna ekspedicija na putu je za Mostar. Kako je jedan od igrača potvrdio za Hercegovina.info, njihov dolazak u Mostar predviđen je za 20 sati, a na doček će srebrni rukometaši doći u 21 sat.

Na dočeku, kako za sada stvari stoje, neće biti gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, ali se zato očekuju premijer Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg te premijer Županije zapadnohercegovačke, Zdenko Ćosić.

17: 28 Malo više od sat i pol ostalo je do početka dočeka hrvatskih rukometaša, osvajača srebrene medalje na Europskom rukometnom prvenstvu u Mostaru. Crni kišni oblaci nadvili su se nad gradom, no svi se nadaju kako će se nebo večeras smilovati i neće pokvariti radost koju navijači Hrvatske rukometne reprezentacije žele podijeliti s hercegovačkim “kaubojima”.

16: 22 U Mostaru je sve spremno za doček viceprvaka Europe hercegovačkih “kauboja” Igora Karačića, Marina Marića, Davida Mandića, Marina Šege, Željka Muse, Josipa Šarca te Mateja Hrstića, koji su nakon spektakularnog dočeka na zagrebačkom Trgu bana Jelačića krenuli ka stolnom gradu Hrvata u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Doček hrvatskih rukometaša, koji počinje u 19 sati, moći će te pratiti uživo na Hrvatskom Medijskom Servisu, Radioteleviziji Herceg Bosne, te drugim hrvatskim medijima. Reporter HMS-a, također, će se javljati uživo, prenositi atmosferu na dočeku hrvatskih rukometaša,te razgovarati sa navijačima i, ukoliko uspije doći do njih, s nekima od hrvatskih rukometaša. Inače za praćenje ovog događaja akreditirano je više od 80 novinara.

Organizator dočeka je Hrvatski muški rukometni klub “Zrinjski”, a na dočeku se očekuje više od 15.000 navijača iz Mostara i cjele Hercegovine. Predsjednik HMR “Zrinjski” Branislav Stojkić za Novu tv, poručio je: “Želimo da Mostar bude centar i bilo bi lijepo kada bi svi rukometaši došli. Tajna uspjeha je ovaj teren, dišpet, ponos, prkos, jer ovdje jednostavno nisu najbolji uvjeti za vrhunske sportaše.”

Tijekom dočeka u Zagrebu hrvatskim rukometašima se na pozornici pridružio i poznati pjevač Mate Bulić koji je s njima otpjevao ‘Moju Hercegovinu’ te najavio još jedan doček u Mostaru koji će se tijekom večeri prirediti sedmorici igrača iz Hercegovine.

-Ova velika zemaljska kugla ima tako jedan mali dio svog prostora. On je kršovit, ali je prepun srca, prepun je talenta, a to je Hercegovina. Kažu da Hercegovci imaju najbolju rukometnu reprezentaciju na svijetu. I za njih, čovjek koji je također oličenje tog predivnog dijela naše zemlje, to je Mate Bulić, rekao je glumac Darko Janeš, voditelj dočeka viceprvaka europe, rukometaša Hrvatske, na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu. Tako je najavio nastup pjevača Mate Bulića koji je nakon toga, zajedno sa rukometašima otpjevao pjesmu “Moja Hercegovina”, prenosi Hrvatski Medijski Servis. /HMS/