Milan Bandić ponovno u Remetincu

0
756

Milan Bandić ponovno ide u zatvor. Odlučio je to sudac istrage na jutrošnji zahtjev USKOK-a koji je tražio da se Bandiću oduzme jamčevina te da ga se vrati u istražni zatvor u Remetincu, prenosi HRT.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda objavilo je danas da je prihvatilo raniji zahtjev Bandićeve obrane i omogućilo mu ponovno obnašanje gradonačelničke dužnosti.

Bandić je nešto prije 14 sati stigao na Županijski sud u Zagrebu u pratnji svojih odvjetnika Krešimira Krsnika i Marijana Hanžekovića te nije želio davati izjave okupljenim novinarima.

USKOK je proširio istragu protiv Milana Bandića zbog sumnje na poticanje na davanje lažnog iskaza, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te sprečavanja dokazivanja. Budući da je zagrebački gradonačelnik prekršio uvjete rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo, USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika i naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske.

>>Uskok proširio istragu protiv Milana Bandića

“Osnovano se sumnja da je okrivljenik, od prosinca 2014. do veljače 2015. godine, od svjedoka ispitanog u USKOK-u u kaznenom predmetu u kojem se protiv njega i više drugih okrivljenika vodi istraga u dva navrata zatražio da promijeni iskaz kao i da u vezi toga potpiše dokumente za koje je znao da nisu istiniti”, stoji u priopćenju USKOK-a. bpz.ba