Milanović: Vučićev govor u Glini teško je zaboraviti, a Komšić je profiter

0
336

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović za gostovanja na N1 komentirao je i odnos sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ali i bh. političarem Željko Komšićem.

“Ja se nadam da Vučić nije jedan od onih ljudi koji, kad prestane biti što je, neće moći živjeti u svojoj državi.  Ja sam u svojoj mogao i nadam se da ću moći opet. I njemu  to od srca želim”, rekao je Milanović.

“No, preko nekih stvari se ne može prijeći, ne mislim pri tome na njegov govor u Glini, sve skupa je to jedna nesretna situacija,  ali teško je zaboraviti, preko nekih stvar se ne može prijeći jer je nakon njega slijedila pošast, užas i devastacija srpskog naroda u Hrvatskoj, koji je odavde otišao, ali se počeo vraćati..

Imamo taj problem nestalih, skoro 2.000 ljudi, čija tijela su prenošena devedesetih godina kad se otkrilo da postoje masovne grobnice. To nisu radili volonteri Crvenog križa, nego visoka država. Oni znaju gdje je to i to je moja poruka Srbiji i Vučiću, ako oni uopće žele ući u Europsku uniju”, kazao je Predsejdnik

“To je poruka Srbiji,  ako želi ući u EU, mora dati podate o nestalima”, pitala je zbunjena i prilično nespremna novinarka Nataša Božić.

“Nema hrvatske vlade koja će to moći zanemariti, a Srbi imaju te podatke. I ne znam koga više štite jer Vučić osobno nije u tome sudjelovao. Ali te podatke morat će reći ako žele biti dio Europske unije”, rekao je Milanović.

>>>  Snimka Komšića iz 2006. hit na Internetu: ‘Harise, bolan, što me prodadoste!?

Govoreći o  odnosima s BiH i poziciji Hrvata u toj državi  Milanović je spomenuo razgovor Harisa Silajdžića i Željka Komšića iz z 2006. u kojem Silajdžić  upozorava Komšića da će svojom politikom BiH ogaditi Hrvatima. U nastavku razgovora Milanović je Komšića nazvao profiterom.

U videu koji je Milanović spomenuo Siladjžić je Komšiću rekao:

“Ako živimo u sistemu etničkog predstavljanja, ako Bošnjaci biraju bošnjačkog predstavnika, a Srbi srpskog predstavnika, nije pravedno prema Hrvatima da netko za njih bira njihovog predstavnika.

Smatram da je to opasno za BiH i da će to građanima hrvatske nacionalnosti ogaditi BiH. A to može dovesti do toga da Hrvati traže treći entitet”, kazao je Silajdžić.

M.M. /Foto: N1