Milijan Brkić: Kad me se bude pitalo reći ću pod kojim uvjetima želim ili ne želim biti ministar

0
327

Milijan Brkić , kandidat za ministra branitelja gostovao je u Dnevniku Nove TV. Prvi put se oglasio o svojoj kandidaturi i i pojasnio pod kojim će uvjetima preuzeti kandidaturu za ministra hrvatskih branitelja

– Predsjednik stranke me kandidirao, ali postoji procedura koja je uobičajena za sve ministre, a to je razgovor s koalicijskim partnerima, kolegama iz Mosta. Oni su to podržali, ja im se zahvaljujem. Ja moram doći do treće stepenice, a to je premijer Orešković nakon čega slijedi Sabor – rekao je Brkić.

– Ja se nadam da će mene netko nešto pitati, pa ću ja reći pod kojim uvjetima želim ili ne želim to prihvatiti. No, počašćen sam nominacijom – dodao je.

Brkić kaže da će nakon procedure dati svoj konačan odgovor, a ako ne budu ispunjeni svi njegovi zahtjevi što se tiče rada ministarstva branitelja odbit će ministarsku poziciju.

– Prvi je zaštita dostojanstva branitelja, zaštita njihovih obitelji, reaktivacija u društvu, pronalazak nestalih… Ako ne budu ispoštovani ti uvjeti onda ću odustati – kazao je glavni tajnik HDZ-a.

>>Insiderski izvori: Vrh MUP-a nezakonito je uhodio Milijana Brkića i Slavka Linića

S premijerom će razgovarati o programu, rekao je.

Brkić je komentirao i svoj odnos sa šefom HDZ-a.

– Karamarko i ja se znamo 23 godine, prijatelji smo, nema problema što se tiče našeg odnosa. Neki zločesti mediji i šaptači konstruiraju nekakav razdor među nama – kazao je, prenosi 24sata.hr.

Osvrnuo se i na aferu plagijat te kazao kako je osvanula u javnosti u ‘zanimljivom razdoblju’.

– Ja se za razliku od onih koji su pokrenuli postupak ne sramim ni svog zvanja ni svoje diplome. Zanimljivo da je jedan od članova komisije sada dekan. Koliko ja znam, nisam prepisao diplomski rad. Komisija pred kojm polažete ispit je imala moj rad na uvidu i mogla je pitati sve. Činjenica je da sam prošao Upravni sud gdje je utvrđeno da nije poštivana procedura od strane onih koji su je trebali poštivati. Tvrdim da je moj rad u redu – kaže Brkić i doda je da će poštivati svaku legitimnu odluku nadležnih tijela.

>>Karamarko: Brkić je već četiri godine na udaru onih krugova koji su trebali biti smijenjeni

– Policijska akademija pokreće postupak, a nisam pozvan ni da kao strana u postupku iznesem svoju stranu. To je zlouporaba represivnog sustava u političke svrhe – tvrdi Brkić.

Što se tiče njegove političke budućnosti, ona je HDZ-u, kaže.

Brkić je odgovorio po kojim je kriterijima Robert Pauletić izabran za zamjenika ministra turizma.

– Vijeće je raspravljalo o njemu, a ministar je taj koji odlučuje i predlaže Vladi. Ministar i Vlada u konačnici odlučuju – rekao je i istakno kako je Vijeće za suradnju predložilo više kandidata među kojima je bio i Pauletić.

 

M.M. bpz.ba