Mjesečni komentar: Ako si političar, radi svoj posao kako treba, odgovorno i transparentno….

0
371
Sjećanja me zovu….na svim prijeratnim radnim mjestima, na kojima sam bio zaposlen, gradilišta, termoelektrana Gacko, Onogost Nikšić, tvornica gipsanih ploča Donji Vakuf, Hranaprodukt i ŠIT Bosanski Šamac,  Lunovo selo, Titovo Užice, lokacije su se mjenjala ali sve drugo je bilo isto,  morao sam raditi svoj posao najbolje moguće.
Unutar same organizacije je bila savršena organizacija posla na način da je svaki pojedinac bio odgovoran za svoj dio posla. Ako bi slučajno limari zakazali, zastoj je bio i kod krovopokrivača i bravara, te svi drugi u lancu  organizacije rada. Ako se isto dogodi,  kazna su bili tzv penali, koji su umanjivali plaću, a nekada i otkaz. Radilo se za tržište i uspjeh na polju tržišne ekonomije.
Slična organizacijska struktura je potrebna danas u političkim strankama, pa i u našem HDZu. Veoma potrebno je učiniti vidljivu odgovornost, sankcioniranje kroz novčane kazne, javno osuđivanje pojedinih loših poteza i djela. A po potrebi za velike štete i ostavka sa pojedinih političkih dužnosti.
Naše političko gradilište se  zove HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO, te za sve one koji ne izvršavaju dužnosti ili učine štetu dužnost nadzornih tijela je sankcionirati  kreatore negativnih posljedica. Novčano za nerad, a ako se ne  poprave posljedice slijedi ostavka.  Inače,  narod će kazniti sve u Zajedništvu.
Vremena skrivanja iza Predsjednka i stranke su prošla. Danas treba svoj dio odgovornosti preuzeti svako tko je ispod hijerarhijske strukture Predsjednika, potrebno je  zaštiti Predsjednika i Stranku, dati potporu radu, koji je prepoznat u svjetskim razmjerama.
Borba za jednakopravnost je bila “zakovana” od strane Hrvata u Livnu 08.02.1994.Livanjskim pitanjem a “zabetonirano” Deytonskim sporazumom. Zahvaljujući svjetskoj politici Prvaka hrvatskog naroda u BiH Dragana Čovića otvoreni su procesi koji se ne mogu “ugasiti”.
Dragan Čović: Uvežimo sve ono što nosi ime Herceg-Bosna / Radio Sarajevo
Veoma svjesni politike građanskog Sarajeva, naš analitički tim se obraća vama  gospodo ” jastrebovi  i tetrijebi”  jer svojom šutnjom rušite Predsjednika Čovića. Zašto ne radite svoj posao kako dolikuje  čestito i odgovorno, zašto ne progovorite ispred HNS institucija, koje predstavljate????
Zašto ne odete u Hercegbosansku županiju (nema izgovora Corone) Zašto ne budete posrednici razgovora i dogovora, pripreme terena , vi vadite “žeravu” i štitite Prvaka a ne obratno. Nemojte svojom šutnjom tražiti “glavu” naše Prvakinje, jasno da je pogriješila, ali ljudi smo, samo treba priznati grijeh, a i vi ste krivi zašto na vrijeme niste spriječili grijeh.
Naš analitički tim je pravovremeno upozoravao svukoliku javnost . Možda ste tad mislili kako ćete uskratiti potporu našem projektu, možda ste pomislili kako naša Udruga ne treba postojati, ali griješite, mi vas sve toliko volimo i poštujemo da smo dužni upozoriti ako vidimo da idete u propast. Naš cilj je  Hrvatsko Zajedništvo snažno i neuništivo. Hrvatsko zajedništvo nema cjene. Cilj nam je spasiti što se spasiti može, a nikada nam nije cilj obarati “glave”.
Ostavka Branka Ivkovića je smješna, jer je nelegalno i nelegitimno postavljen, posjeduje pečat, što je kazneno djelo.
Izlaz iz ove situacije je raspuštanje Županijskog odbora HBŽ HDZ BIH i imenovanje Ivana Ivića za povjerenika.
ANALITICKI TIM BPZ
VODITELJ TIM
MLADEN LJUBIC VAJTA