Ništa od Ante Ćorića u prvih 11, bila je to varka. Evo tko ulazi u sastav..

0
276

Pokušao je Ante Čačić zavarati Španjolce, po posljednjem treningu u Deauvilleu činilo se da će umjesto ozlijeđenog Luke Modrića na travnjak u Bordeauxu istrčati mladi Ante Ćorić. Dinamov veznjak već je bio predviđen za titulu najmlađeg hrvatskog reprezentativca na velikim natjecanjima, ali Čačić je preko njega poželio napraviti varku.

Dan prije dvoboja sa Španjolskom informacije iz našeg tabora curile su na kapaljku, ali uspjeli smo izvući da Ćorić ipak neće igrati.

Čačić se ustvari nećkao između Marka Pjacai Matea Kovačića, a tijekom leta iz Le Havrea prema Bordeauxu odlučio je da će u prvu momčad Pjaca. Naravno, to ne znači da neće promijeniti ideju, možda posegne i za Kramarićem, a uvijek ima otvorenu opciju s Kovačićem koji dobro poznaje španjolske igrače. Realov veznjak dugo je bio tituliran kao prvotimac pa ga je prestigao Badelj, ali bio je prva opcija u sredini terena.

Međutim, pola sata protiv Češke, nakon što je Luka Modrić zbog ozljede aduktora morao iz igre, nije oduševilo izbornika. Nije Kovačić zaboravio igrati nogomet, njegove kvalitete nisu sporne, ali Prvenstvo Europe nije natjecanje na kojem se bilo tko može kockati.

Premda se logičnim nametala opcija da seRakitić iz ofenzivne pozicije spusti na Modrićevo mjesto, koje uostalom igra i u Barceloni, Čačić je skloniji varijanti sBrozovićem u tandemu s Badeljom, a Rakitić bi ostao bliže šesnaestercu Španjolske. Na toj poziciji odigrao je obje utakmice, spada među deset najboljih igrača Eura nakon dva kola i Čačić ga ne želi micati. A Brozovićevi trkački kapaciteti su neupitni, taj maratonac “gazi” gdje god stigne.

U tom cijelom ritmu promjena, kad već izbornik nije zadovoljan Kovačićem, logičnim se čini postavljanje potentnog Marka Pjace na poziciju desnog krila. On i Perišić mogli bi biti prave napasti za obranu Španjolske. Mladi napadač zaslužio je minute na Euru, njegov kapacitet je neupitan, a utakmica sa Španjolskom bit će mu najveća u karijeri.

  bpz.ba