“Od Franje do Franje” – novi roman Anite Martinac

0
452

Prvo predstavljanje romana Od Franje do Franje, autorice Anite Martinac, dogodit će se u petak 15.rujna s početkom od 20,00 sati u Hotelu Brotnjo Čitluk, u programu povodom obilježavanja 62. Turističko kulturno-gospodarske manifestacije Dani berbe grožđa – Brotnjo 2017. koji organizira Ogranak Matice hrvatske Čitluk. Roman će predstaviti Hloverka Novak Srzić , prof. dr. sc. Antun Lučić, prof. Željko Primorac, prof. Andrija Stojić i sama autorica.

Nakon dvije uspješne godine u kojima je objavila romane Medaljon i Posljednji Anita Martinac je na zadovoljstvo svekolikih čitatelja najavila novi roman Od Franje do Franje.

Prvo predstavljanje romana dogodit će se u petak 15.rujna s početkom od 20,00 sati u Hotelu Brotnjo Čitluk, u programu povodom obilježavanja 62. Turističko kulturno-gospodarske manifestacije Dani berbe grožđa – Brotnjo 2017. koji organizira Ogranak Matice hrvatske Čitluk

Roman od Franje do Franje predstavit će Hloverka Novak Srzić , prof. dr. sc. Antun Lučić, prof. Željko Primorac, prof. Andrija Stojić i sama autorica, koji i samom pojavom obećaju zanimljiv program.

Urednik knjige književnik fra Miljenko Stojić napisao je da se djelo čita u jednom dahu i ponosno izaziva hrvatsku književnost da se više posveti ovim temama.

Anita Martinac ne dijeli Hrvate po državama. Neustrašivo spremna ratnica za istinu i za borbu da se ne zaboravi prošlost, spisateljica i pjesnikinja korača čvrstim istinitim korakom kroz povijest i prikazuje ju neumoljivo u sadašnjosti. Iskreno se bojim da će tek budućnost znat cijenit njeno veličanstveno djelo. Današnjica Hrvata je još uvijek u strahu pred samom sobom. Autorica će zasigurno i nadalje biti BUDNA, koristim naslov najnovije zbirke njenih domoljubnih pjesama, u svom bogatom kreativnom djelovanju i nepokolebljivog srca i duše stvarat za Hrvate, ma gdje god bili!,napisao je Ivan Župa, ORF urednik u mirovini.

Stvaralački ispisan povijesni roman iz obiteljskog kruga. Uočljiva je pohvala majčinstvu, privrženost za bližnje, doticaji u dijalektalni svijet. Razvidna je politička pa i vojna romaneskna naracija s osloncem na bitne postaje iz dokumentatne podloge u stvaranju narodne slobode. Ujedno je razvedena proza prostora, prikaz više hrvatskih krajobraza i ambijentalnosti te prožimanja čudorednim i etnološkim iskustvom. Kronološkim slijedom i biranim odrednicama u vremenu postignut je pregledan i dijaloški obuhvatan slijed htijenja za svekolikim i neodložnim životom, napisao u recenziji o romanu prof. dr. sc. Antun Lučić, književnik i književni kritičar.

Spisateljica MartinacSlikovni rezultat za anita martinac i ovim romanom potvrđuje virtuozni spisateljski dar iz prije objavljenih uspješnica čime daruje golemi užitak svakom čitatelju, napisao je jedan od najboljih hrvatskih jezikoslovaca dr. sc. Ilija Protuđer.

Predstavljanje romana je otvoreno svim ljubiteljima pisane riječi a ujedno će moći roman nabaviti po promotivnoj cijeni.

 

M.J.