Održan sastanak koordinacije s gradonačelnicima i načelnicima HDZ-a BiH

0
242

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je održao sastanak koordinacije s gradonačelnicima i načelnicima HDZ-a BiH.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim temama i aktivnostima po svim općinama, posebno s aspekta pojave epidemije korona virusa.

Gradonačelnici i načelnici potvrdili su napore koje ulažu u sprečavanju i ublažavanju negativnih posljedica epidemije. Iskazane su aktivnosti koje se provode pri ograničenju širenja bolesti, što je, kako je kazano, jedna od preventivnih epidemioloških mjera koje se poduzimaju na terenu.

Potvrđeno je aktiviranje kriznih stožera po gradovima i općinama, koji koordiniraju sa županijskim stožerom, kao i preporukama i odlukama federalog ministarstva zdravstvstva.

Razgovarano je i o donošenju aktualnih mjera za ublažavanje gospodarskih posljedica, naglasak mora biti na spriječavanju gubljenja radnih mjesta i pomoći gospodarstvenicima.

Pozitivnim su ocjenjene i najave o dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak koje za cilj imaju ublažavanje posljedica nastalih uslijed pojave koronavirusa na gospodarstvo.

Zbog ozbiljnosti situacije, pozvani su svi na dodatni oprez i poštivanje svih donesenih uputa kriznih stožera.