Održana izjava za medije povodom 34 godišnjice djelovanja Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar

0
36

Povodom svečanog obilježavanja 34 godine djelovanja Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Mostar, predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a Republike Hrvatske Andrej Plenković održali su izjave za medije, koje su održane u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

„Hvala vam na interesu za ono što radimo danas ovdje uz našu obljetnicu Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Prvo, čestitam našem gradskom odboru, svim našim članovima, simpatizerima i onima koji prate rad Hrvatske demokratske zajednice kroz ovih 34 godine. Posebno je slavlje kada imamo ovakve goste na našoj obljetnici, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Republike Hrvatske. Veseli nas da ćemo se danas prisjetiti tih 34 godine našeg zajedničkog djelovanja i rada, osobito onog perioda posljednjih 10-ak godina kada je gospodin Plenković, nekada u ulozi europarlamentarca, a posljednjih 8 godina kao predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a, učinio izuzetan napor da bismo mi danas u BiH otvorili svoja vrata približavanju EU i euroatlantskim integracijama u cjelini. Vrijedno je spomenuti i prisjetiti se svih naših utemeljitelja, svih naših branitelja koji su dali svoj život da bismo mi danas bili ovdje kao predstavnici konstitutivnog naroda. Naravno, stožerna stranka hrvatskog naroda želi na pravi način odati zahvalnost svima onima koji su gradili život i rad HDZ-a kao stožerne stranke hrvatskog naroda“, kazao je predsjednik Čović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Republike Hrvatske osvrnuo se na uspješnu suradnju i podršku između Bosne i Hercegovine i Republike  Hrvatske.

„Meni je veliko zadovoljstvo što smo večeras u ovako velikom broju došli podijeliti s vama važnu 34. obljetnicu HDZ-a u gradu Mostaru, te jednako tako dati podršku gospođi Zovko kao kandidatkinji HDZ-a Bosne i Hercegovine na listi HDZ-a za Europski parlament. Dopustite mi da izrazim svoje zadovoljstvo s više od 10 godina intenzivne suradnje između HDZ-a Bosne i Hercegovine i HDZ-a Republike Hrvatske na dva temeljna cilja. Prvi i glavni cilj je snažna podrška Vlade Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini kao zemlji koja ide snažnim koracima naprijed prema članstvu u Europsku uniju. Mislim da smo u proteklih nekoliko godina, s različitih pozicija koje smo zauzimali, uvijek bili vrlo konzistentni i nastojali svojim aktivnostima unaprijediti odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, rješavati otvorena pitanja i otvarati vrata Bosni i Hercegovini za bržu institucionalnu integraciju u članstvo Europske unije“, istaknuo je predsjednik Plenković.