Plenković: Idemo s programom ‘Sigurna Hrvatska’ u pobjedu

0
267

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon što je stranka predala liste za predstojeće parlamentarne izbore.

HDZ je predao liste za predstojeće parlamentarne izbore DIP-u nakon čega se javnosti obratio šef stranke Andrej Plenković.

“Liste su kvalitetna kombinacija najboljih ljudi, zastupljeni smo tako da ćemo sa svim problemima moći boriti. U izbore idemo po pobjedu. Idemo biti bolji od drugih, naš najveći saveznik su građani. Idemo s programom “Sigurna Hrvatska” u pobjedu. Smatramo da smo ispunili brojna izborna obećanja, da smo se nosili s velikim brojem kriza, posebno kad je riječ o Covidu-19″, rekao je Plenković i dodao da očekuje pobjedu kao i 2016.

Kazao je kako će sredstva EU koja će Hrvatskoj biti na raspolaganju sljedećih četiri godine, pomoći u oporavku gospodarstvu.

 

O neispunjavanju ženskih kvota na listama, HDZ je kazao kako mu je žao zbog toga, ali da su članice njihove stranke na najvišim funkcijama.

“Dobili smo prijedloge sa županijskih razina, sastavljanje lista u ovako velikoj stranci nije jednostavna aktivnost. Ovaj put nismo uspjeli ispuniti kvotu, zbog toga nam je žao, ali kandidatkinje su pozicionirane i europskim institucijama i u Vladi i Hrvatskom saboru”, rekao je.

Osvrnuo se i na poruku HBK- o tome za koga treba glasati i rekao je kako se sustav vrijednosti HDZ-a između ostalog temelji i na demokršćanstvu.

“Drago mi je ako naši stavovi konvergiraju s njihovima”, rekao je.

tvrdnji Miroslava Škore kako Plenković više neće biti premijer, rekao je kako je Škoro taj koji sigurno neće biti premijer.

Upitan hoće li Škoro biti u njegovoj vladi odgovorio je kako on jako dobro pomaže SDP-u.

“Škoro se pokazao kao sjajan partner SDP-a i Zorana Milanovića, a kad vidite odnose između SDP-a i gospodina Škore ne vidim da tu lete neke strelice, čak ni u kampanji”, rekao je Plenković, prenosi dnevnik.hr

Na pitanje zašto Milijana Brkića nema na listi, odgovorio je kako on nije bio niti predložen.

“Koncept lista bio je uključivost. Nekih nema, a onih koje ima, trebaju se potruditi da dobijemo što veću potporu”, rekao je.