Posuški Vokel započeo s izgradnjom poslovnog objekta u Trebinju

0
682

U srijedu, 21. rujna 2016. godine, vlasnik posuške tvrtke Vokel d.o.o. i prvi predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje, Veljko Lončar i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, položili su kamen temeljac za novi poslovni objekt Vokela, u sklopu kojeg će biti prodajno-izložbeni prostor od 1.300 m2 i skladišni prostor od 300 m2.

Poslovni objekt bit će izgrađen do proljeća 2017., a radi se na parceli od 4.500 m2 u naselju Todorići u Trebinju. Vokel je vodeća tvrtka u BiH u prodaji materijala za vodovodne instalacije, transportnih i distribucijskih vodovoda, keramike, sanitarija, parketa, laminata te uređaja i opreme za centralno grijanje i klimatizaciju. Posluje širom BiH i RH, a ovo će mu biti 14. podružnica u kojoj će posao dobiti 10-ak novih zaposlenika.

– Znam da su do sada građani Trebinja odlazili u Mostar ili Posušje u kupovinu, ali je došlo vrijeme, da mi dođemo bliže vama – istakao je Veljko Lončar i dodao da je zahvalan gradskoj administraciji i gradonačelniku što su podržali njegovu poslovnu inicijativu i blagovremeno osigurali dokumentaciju za početak gradnje.

U svom obraćanju nazočnima, gradonačelnik Vučurević je rekao da je riječ o investiciji u vrijednosti od 3 do 5 milijuna maraka.

– Pored novih radnih mjesta, Trebinje ovim širi lepezu trgovinskih centra, koji će svoje usluge i proizvode približiti građanima Trebinja, u ovom slučaju, građevinskim firmama koje ovdje posluju. Prema tome, ove je veliki dobitak i za kompaniju Vokel i za građane Trebinja – zaključio je Vučurević.

TAGOVI bpz.ba