POZADINA UDARA NA CRKVU

0
440
06.06.2015. Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Sveti Otac Franjo u svom prvom posjetu Sarajevu i drugom nekoj europskoj zemlji. Euharistijskom slavlju s papa Franjom prisustvovalo je oko 60.000 hodocasnika iz BiH i susjednih zemalja. Photo Sinisa Hancic/PIXSELL

Domazet: PAPA FRANJO dvojbenim potezima POMAŽE NAJVEĆIM NEPRIJATELJIMA HRVATSKE!

Autor: Damir Kramarić

Ako jurišnici militantnog liberalizma na sva usta hvale Papu Franju, onda je tu nešto sumnjivo. A Papa je u više navrata dao dvojbene izjave o Hrvatima te je tako dao krila neprijateljima Hrvatske, smatra admiral Domazet

Nakon što su glavni hrvatski mediji danima ‘razapinjali’ predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupa Želimira Puljića, zbog njegove relativno mirne i pažljivo sastavljene izjave o inicijativi za legaliziranje pozdrava ‘Za dom spremni‘(založio za znanstveno istraživanje nedovoljno poznatih činjenica oko tog pozdrava te za znanstvenu raspravu), jedan tjednik otišao je i korak dalje u ocrnjivanju vrhaKatoličke crkve u Hrvata.

Na posve crnoj pozadini naslovne stranice razvalio je naslov: ‘TAJNI PLAN ZA USTAŠKU CRKVU‘, uz nadnaslov: ‘Istina o biskupima i pozdravu iz NDH‘.

Unutra je, na čak šest stranica, novinar tog tabloida napisao priču o tome kako su mnogi hrvatski biskupi pripremili tajni plan rehabilitacije ustaštva te naveo da inicijativu predvode nadbiskup Puljić te biskupi Pozaić i Košić…, koji su i potpisali peticiju za uvođenje ‘ZDS-a’ kao službenog pozdrava u Oružane snage RH.

I premda će mnogi, vjerojatno, odmahnuti rukom i reći da se radi o senzacionalizmukojemu ne treba pridavati pažnju, ostaje činjenica da su se naslov i poruka teksta preko interneta već proširili hrvatskim, ali i javnim prostorom susjednih zemalja.Poruka o ustaškoj crkvi, dakle, ostaje trajno zabilježena.

Kako medijski i politički analitičari komentiraju višetjednu hajku na hrvatske biskupe, odnosno žestoko prozivanja nadbiskupa Puljića, ali i crnilo povezano s Crkvom u 24 sata Express-u? Što misle tko stoji iza napada na Crkvu te iza optužbi da je Katolička crkva u Hrvata u stvari ustaška crkva te da kao takva koristi Milanoviću i SDP-u, a šteti Karamarku i HDZ-u, provjerili smo u razgovoru s geopolitičkim analitičarom Davorom Domazetom Lošom.

Domazet isprva nije bio zainteresiran za temu, procijenivši da je riječ o budalaštini srpske obavještajne službe iz vremena Slobodana Miloševića, plasiranoj u posve neozbiljnim novinama…

No kada smo temu povezali sa svježim napadima na nadbiskupa Puljića i to u glavnim hrvatskim dnevnim listovima te u njemačkom tjedniku Die Zeit-u te s napisima u ‘Telegramu’ o tome da su srpski crkveni čelnici odgodili proglašenje kardinala Stepinca svetim – ustrajavajući na povezivanju Stepinca s NDH, admiral se otvorio.

”Novine koje su Katoličku crkvu proglasile ustaškom crkvom su novine KOS-a i srpskih tajnih službi, koje promiču ideologiju Memoranduma 2 Srpske akademije nauka i umjetnosti. Predsjednika Hrvatske biskupske konferencije napadat će i dalje i sve žešće. Dio je to iste priče i scenarij onih snaga kojima Katolička crkva, kao temelj hrvatske države, očito smeta. Već sam pisao da će žestoki napadi na Katoličku crkvu u Hrvata tek uslijediti, što se sada i događa. Nije njima važno što se nadbiskup Puljić u svojoj izjavi zalaže za demokraciju i za znanstvenu raspravu. Oni nisu za demokraciju, već siju mržnju. Radi se, dakle, o militantnom liberalizmu koji koristi medije da ‘glave učini suvišnima’. Tajne službe nama nesklonih država operacionaliziraju tu poznatu doktrinu za svoje ciljeve”, ističe Domazet.

Dodaje potom da je sve žešćim napadima na Crkvu u Hrvata pridonijela i dvojbena politika Vatikana prema Hrvatskoj i Crkvi u Hrvata.

”Ako jurišnici militantnog liberalizma na sva usta hvale Papu Franju, onda je tu nešto sumnjivo. Papa je u više navrata dao dvojbene izjave o Hrvatima te je tako dao krila neprijateljima Hrvatske. Papa Franjo, kao prvo, za svog posjeta Bosni i Hercegovini niti jednom nije spomenuo Hrvate. Letio je preko Hrvatske, ali je nije pozdravio. Osim toga, on je jedini papa koji je koristio usluge avio kompanije koja nosi ime Gabrielea D’Annunzia, fašista koji je umarširao u Rijeku 1919. godine,čime je započela talijanska uprava nad tim hrvatskim gradom. Papa Franjo, osim svega navedenog, je dao i dvojbenu izjavu o Međugorju. Iako stoji zapisano da je Krist tamo gdje su makar dvojica ili trojica u njegovo ime, Papa Franjo omalovažava Međugorje, gdje su milijuni ljudi u Kristovo ime. I na koncu, Sveti otac je ničim izazvan stopirao proglašenje blaženog nadbiskupa Stepinca svetim, iako je mjerodavna komisija već bila donijela odluku o proglašenju. Papa je kao vjerski poglavar univerzalne Katoličke crkve inicirao, povrh svega, posve nepotrebne pregovore sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koja je u stvari Svetosavska crkva, dakle Crkva kojom ne dominira vjera, već ideologija. Mogao je pregovarati jedino sa Ruskom pravoslavnom crkvom, jer je ona jedina mjerodavna crkva pravoslavne vjere. Nabrojeni vrlo dvojbeni i protu-hrvatski potezi Pape Franje uzrok su ovako žestokih i sve učestalijih napada na Katoličku crkvu u Hrvata”, smatra Domazet.

Pojašnjava zatim da su neprijatelji Hrvatske sve karte stavili na hašku optužnicu prema kojoj je vodstvo Hrvatske organiziralo zločinački pothvat, no kada im je ta politika propala (generali nisu osuđeni), odlučili su se na žestoke napade na Katoličku crkvu.

”Republika Hrvatska je već dugo blokirana unutarnjom agresijom, što znači da su u Hrvatskoj posve blokirane sve kreativne i stvaralačke snage, a sve u interesu i pod dirigentskom palicom neprijatelja Hrvatske. I pljačka požeških sudova – o kojoj ste pisali – dio je tog specijalnog rata, odnosno unutarnje agresije. Ne zaboravite da ništa u današnjem svijetu nije slučajno. Zato će nova vlast pod hitno morati od-blokirati Hrvatsku te tako omogućiti stvaralačkim snagama da spase Hrvatsku iz ponora u koji juri”, zaključuje bivši strateg Oružanih snaga Republike Hrvatske, admiral Davor Domazet Lošo.