Predsjednik Čović primio Studentski odbojkaški klub (SOK) Mostar

0
160

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH Studentski odbojkaški klub (SOK) Mostar.

Uz članice Studentskog odbojkaškog kluba susretu su nazočili i ravnatelj Studentskog centra Dragan Mikulić i zamjenica ravnatelja za sektor društvenih djelatnosti Anita Glibić.

Klub je nastao 2013. godine kao želja mladih studentica za rekreativnim bavljenjem odbojkom koja je nedostajala gradu Mostaru. Od osnutka klub niže vrhunske rezultate i postao je iznimno praćen na domaćim utakmicama te prepoznat u cijeloj zemlji. Članice kluba isključivo su studentice od kojih većina njih živi u Studentskom centru Mostar i studiraju na mostarskom Sveučilištu.

Studentski odbojkaški klub Mostar sudjeluje u CEV Challlenge Cup-u, odnosno Kupu izazivača Europske odbojkaške Federacije, jednom od najvećih europskih odbojkaških natjecanja. Ovo je prvi puta da jedan klub iz Mostara sudjeluje na ovom prestižnom natjecanju i prvi puta to je hrvatski studentski kolektiv, naglasili su na susretu.

Studentski odbojkaški klub Mostar igrati će svoje utakmice protiv ekipe TK Kaunas VDU iz Litve, 26. i 27. listopada 2021. godine, gdje klub očekuje organizacija utakmica u Mostaru. Kao domaćini ispred grada Mostar pa i jedinog hrvatskog kluba koji je dobio priliku sudjelovati na ovom natjecanju, kvalitetnu organizaciju utakmica i prijem TK Kaunas u Mostaru organizira Studentski odbojkaški klub, istaknuto je.

Izražavajući zadovoljstvo zbog susreta, predsjednik Čović je istaknuo kako je po ovome što je mogao čuti, SOK Mostar pravi primjer profesionalnosti i uspješnosti. Poželio je vodstvu i igračicama da i u budućnosti postižu vrhunske sportske rezultate i odgajaju nove generacije koji će biti ponos Studentskog odbojkaškog kluba Mostar. Čestitajući za sve što je do sada urađeno, dr. Čović je iskazao i potporu za sve buduće projekte.