Predsjednik Vlade (HBŽ)- Ivan Vukadin “Gospodine Broćeta i gospođo Runić, u laži su kratke noge!

0
239
Ovih dana su brojni portali i mediji prenijeli izjave dvoje spomenutih političkih predstavnika srpskog naroda koji obnašaju dužnosti na federalnoj, županijskoj i općinskoj razini iz kojih semože dobiti dojam kako sadašnja Vlada Hercegbosanske županije kroz Upravu za ceste HBŽ namjerno, planski i diskriminatorski zapostavlja one općine u Hercegbosanskoj županiji u kojima žive većinski srpsko stanovništvo.
Čitajući njihova priopćenja čitatelj može dobiti dojam da je dotičnu raspodjelu odobrila sadašnja Vlada, dakle ja osobno kao predsjednik i minisitri koji obnašaju dužnost u županijskoj Vladi od 21. prosinca 2020. godine.
Na stranu činjenica da ja kao predsjednik Vlade HBŽ svaku općinu i svako selo, bez obzira navjersku i nacionalnu pripadnost stanovnika, smatram ravnopravnim dijelom Hercegbosanske županije, moram javnost upozorit na pokušaj plitkog, primitivnog i bezobraznog podmetanja pod velom navodne brige za srpski narod i povratnike iz navedenih općina.
Pretpostavljam da gospodin Broćeta nije toliko nepismen koliko ga smatraju njegovi suseljani, a znam da gospođa Runić itekako dobro zna zbrojit novce i prebrojit ovce, pa mi se ovakva priopćenja čine nekom vrstom osobnog profiliranja dvoje provincijskih političara koji bi se rado upucavali svojim naredbodavcima izvan granica Hercegbosanske županije. Moguće se radi o prirodnom obrascu političke prostitucije po kojem možeš bez ikakvog srama optuživati druge za ono što si sam napravio.“Drž te lopova” je možda i ovdje model političkog djelovanja.
Mene osobno takav moralni obrazac kod Broćete ne bi začudio. Sjećam se dobro njegovog stiska ruke kad mi je gordo obećao sudjelovanje u novoj Vladi, da bi sutradan po zapovijedi vlastitog kočijaša sagnuo glavu, okrenuo se po uzdama i ne znajući potvrdio Churchilovu tvrdnju da je “ponos zadnja kovanica u novčaniku nitkova”.
U isti koš bi se emocionalno, nacionalno, intelektualno i moralno moglo strpati i načelnicu općine Drvar. Ona, kao i Broćeta, pokušava samu sebe proglasiti zaštitnicom svih Srba, pa utoj ulozi ima potrebu svako malo, kada uhvati vremena od privatnih obveza, prozivati druge da su izdali Srbe ili da ih diskriminiraju.
No, njihove insinuacije nisu samo problem psihosocijalne naravi nego se radi o političkom podmetanju i pokušaju unošenja razdora među ljude koji za razliku od njih nemaju sve informacije i mogu dobiti dojam da stvarno netko zakida nekoga i time mu čini nepravdu. Ovakvo javno prozivanje i neskrivene optužbe za šovinizam naspram naših srpskih sugrađana po meni spadaju u red najnižih političkih igranki koje imaju jedan cilj: rušiti svaki pokušaju spostavljanja povjerenja i korektnih odnosa među stanovnicima Hercegbosanske županije, podrivati, lagati, podmetati i na tome graditi jeftine političke poene.
Zašto gospodin Broćeta i gospođa Runić po mojem uvjerenju pokušavaju unositi nemir I nesnošljivost? Oni naime sramotnom i diskriminirajućom nazivaju odluku o raspodjeli novaca koju je dana 3. rujna 2020. godine donijela bivša županijska Vlada, a ne ova sadašnja. Tu informaciju prešućuju namjerno ili iz neznanja, ali pretpostavljam s kalkulacijom da bi se na ovaj način moglo nanijeti štetu sadašnjim ministrima, prije svega Srbima, koji po Broćeti I Runićki vjerojatno sudjeluju u “izdaji vlastitog naroda”.
Broćeta uz to poručuje da je iz navodne diskriminacije Srba očito koje to namjere prema Srbima “netko” gaji. Kao da je drug Broćeta otkrio onaj jugokomunistički model po kojem“partija zna što neprijatelj misli, čak i kad ne misli”, pa trenutno pokušava sadašnjoj Vladi HBŽ, meni osobno i svim ministrima, među kojima ima i Srba, podmetnuti kukavičje jaje izdaje, diskriminacije, čak i fašizma naspram Srba u Hercegbosanskoj županiji. No, hrabri Broćeta poručuje da on kao zaštitnik Srba neće ustuknuti, on će pokazati svoj prkos i svojponos. Jesu li Srbi stvarno spali na to da ih štite ovakvi kao što je Broćeta, ali to je pitanje za birače.
Ono što mene zanima i na što kao predsjednik Vlade moram upozoriti javnost i sve naše stanovnike jest činjenica da je izrazito primitivno, podlo, zlonamjerno i opasno svirati na kajdama podjela, nesnošljivosti, mržnje i navodnih diskriminacija. Raspodjela novaca je za svaku Vladu teška tema, ona svaku Vladu dovodido razine pucanja, ona uvijek mora biti kompromis, a u ovom slučaju je posebno zanimljivo da gospodin Broćeta i gospođa Runić, barem se tako čini, prozivaju sadašnju Vladu i sadašnje ministre, iako znaju da citiranu raspodjelu nije donijela aktualna županijska Vlada i sadašnji ministri. Oni to znaju, ali prešućuju informaciju, jer bi valjda u tom slučaju takozvani izdajnici srpskog naroda i ugnjetači imali svoje ime i prezime, svoju stranku, a ona je SNSD.Vlada koja je odobrila u priopćenjima citiranu raspodjelu je bivša Vlada Hercegbosanske županije, predsjednik Vlade je bio gospodin Ivan Jozić, a u toj Vladi su bili poimenice, među ostalima,  Broćetini  i  Runićkini  drugovi  i  drugarice  iz  SNSD-a: Vasilija  Broćeta,  Jovo Paripović i Miloš Bauk.
Ta gospoda, nekadašnji ministri SNSD-a, su prihvatili  i glasali  za takvu raspodjelu,  jer su  ju za one općine koje su oni zastupali smatrali ispravnom.
PROČITAJTE CJELOVITI govor načelnika Tomislavgrada Ivana Vukadina na svečanoj sjednici OV – tomislavnews.com
Moglo bi se reći da su Broćeta i Runićka promašili “ceo fudbal”, namjerno ili nenamjerno, toznaju oni, ali adresa njihove prozivke je ili nenavedena ili kriva ako se radi o bivšoj Vladi, ja kao predsjednik sadašnje Vlade moram, radi precizne informacije, navesti da je sukladno proračunskim mogućnostima, prioritetima i potrebama uprošlom mandatu Vlada HBŽ dana 3. rujna 2020. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti na Plan i program zaštite, održavanja, sanacije i rekonstrukcije javnih cesta u2020. godini, a u okviru programa izvanrednog održavanja i sanacije cesta Uprava za cesteHBŽ među kojima su i navodno zaspostavljene općine ulaže ukupno 1.760.000,00 KM, (U cestovne dionice kako slijedi: Drvar –Glavica 470.000,00 KM, Bosansko Grahovo –Rore 10.000,00   KM,  Pasjak –Potoci   20.000,00   KM,   Guber –Sajaković  420.000,00  KM, Mokronoge–Rama  220.000,00  KM ,  za  lokalne  ceste  600.000,00  KM  te  nepredviđne rashode u  iznosu od 20.000,00 KM) što je konkretan i provjerljiv dokaz da gospođa Runić i gospodin Broćeta ili nemaju pojma o čemu govore ili namjerno podmeću  drugima  ne  bi  li sebe promovirali u zaštitnike srpskog puka u Hercegbosanskoj županiji.
Ja, kao aktualni predsjednik županijske Vlade sam zajedno sa svim ministrima uvijek spreman na prijedloge, ispravke, pimjedbe i dobronamjerne kritike, ali ovakve pokušaje sijanja razdora smatram primitivnim oblikom politikantskog prikupljanja poena na grbači vlastitog naroda i svih stanovnika Hercegbosanske županije.
                                   Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije
                                                 IVAN VUKADIN