Preminuo Željko Raguž

0
187

U 63. godini nakon duge i teške bolesti preminuo je Željko Raguž, bivši zastupnik u Hrvatskom saboru, ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, bivši ravnatelj RTV Herceg Bosne i jedan od utemeljitelja HDZ-a BiH i Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Raguž je bio zastupnik u Hrvatskome saboru u mandatu od 2016. do 2020. godine gdje je bio izabran s liste HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu.

Bio je član HDZ-a BiH i jedan od utemeljitelja ove stranke, kao i Hrvatske zajednice Herceg-Bosne u studenom 1991. koja je osnovana kako bi se Hrvati oduprli srpskome agresoru u BiH.

Bio je sudionik Domovinskog rata, gdje je stekao čin pukovnika Hrvatskog vijeća obrane i nositelj je hrvatskih ratnih odličja Reda hrvatskog trolista i spomenice Domovinske zahvalnosti. Objavio je više knjiga i više radova o nacionalnim odnosima u BiH.

Željko Raguž bio je ravnatelj Hrvatskog radija Herceg – Bosne, zamjenik župana Hercegovačko – neretvanske županije i njezin ministar zdravstva te zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine./HMS/

bpz.ba