Radovi na izgradnji mosta Počitelj u punom jeku

0
231

Krajem rujna počela je i službeno gradnja kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru Vc, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, a radovi su u punom jeku.

Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja iznosit će više od 65 milijuna maraka. Autoceste FBiH dodijelile su ljetos posao gradnje mosta kineskoj tvrtki „Synohydro Power China“.

Foto: Avaz.ba

– Na izgradnji mosta Počitelj, nakon obavljanja najtežeg dijela posla, postavljanja šipova, nastavilo se s radovima koje se vrše na više pozicija istodobno. Na upornjaku U1 koji se nalazi s lijeve obale rijeke Neretve izbetonirane su prve dvije faze temelja te se armiraju potporni zidovi uz upornjak, poručili su Autoceste FBiH, piše Avaz.ba.

– Na stupnom mjestu S1 koji se također nalazi na lijevoj obali rijeke Neretve vrši se iskop tvrde stijene do kote dna temelja. Na stupnim mjestima S3 i S5, na desnoj obali rijeke Neretve, izbetonirane su četiri kampade, dok je na stupnom mjestu S4 izbetonirano pet kampada i trenutno se armira šesta kampada – poručili su Autoceste FBiH./HMS/