Ruši se Galerija Aluminij u Mostaru

0
217

U Ulici Kralja Tvrtka, na broju 11, jutros je započeto rušenje nekadašnje galerije Almunij čiji je vlasnik kompanija nekada svjetskoga glasa Aluminij d.d., javlja reporterka Hrvatskog Medijskog Servisa.

Građevinski radnici već uveliko rade na rušenju zidova, stubova i ostalih konstrukcionih postavki unutar galerije. Nekadašnja galerija, sada je hrpa cigli, komada srušenih zidova i armature.

Radnik građevinske firme odlaže građevinski otpad

Zbog čega se i po čijem nalogu prostor Glarije ruši od radnika nismo uspjeli saznati

„Mi vam jednostavno ne možemo dati nikakvu korisnu informaciju, mi ovdje samo radimo, mi smo obični radnici. Sve što vas zanima morate pitati izravno u firmi Aluminij, kazao je jedan od radnika.

Informacija- 500 eura

„Ako vidimo 500 eura, možda ipak kažemo ponešto o rušenju, našalio se drugi.

Nekadašnje radno vrijeme Galerije od 7-20 h za sada je prekinuto, za stalno.

Galerije Aluminij je ugasila i svoju web stranicu i profile koji su nekada slikoljupce obavještavali o nadolazećim izložbama i promocijama.

Galerija Aluminij 20 je godina priređivala izložbe najpoznatijih likovnih umjetnika iz regije. Foto: Arhiva

Galerija Aluminij je već godinama bogatila kulturne večeri grada Mostara raznovrsnim izložbama slikarskih i kiparskih radova.

Kako za poznate umjetnike, ova ja galerija davala prostor i početnicima iz umjetničkog svijeta da prezentiraju svoje radove na izložbama.

Izlagali likovni velikani

Galerija je doživjela svojih jubilarnih dvadeset godina, te je u dvadeset i prvoj naišla na prepreke. Osnovana 9.studenog, 2000.godine, Galerija je bila izvrstan izvor umjetničkih večeri u gradu Mostaru, mnogim slikarima je bila prvo izložbeno mjesto, a građani će je sigurno pamtiti po krasnim izložbama.

Slikar Vlaho Bukovac, kolekcionar Srećko Lole Mustagrudić, Zbirka u zbirci: Mirko Komosar s potpisanih 45 autora radova, slikarka Alisa Teletović, slikar Danilo Danko Pravica te Antun Maslo, samo su neki od umjetnika koji su imali priliku jednom ili više puta svoje radove prezentirati široj publici u galeriji Aluminij./S.Alebić/HMS/