Sandra Perković: Dečki, a sada po broncu! Janica: Nema im se što prigovoriti

0
646

Europsko prvenstvo u Poljskoj našima je 16. u povijesti, a zanimljivo, nisu propustili niti jedno. Nedjeljna utakmica bit će nam prilika za jubilarnu petu medalju. Podsjetimo, prvu smo osvojili u svom premijernom nastupu, 1994. godine u Portugalu. U utakmici za broncu pobijedili smo Dansku sa 24:23, piše večernji.hr.

Na drugu europsku medalju čekali smo čak 14 godina. Stigla je 2008. godine u Norveškoj. Doduše, očekivali smo zlato, ali od nas je bolja u finalu bila Danska sa 24:20.

I dvije godine kasnije opet smo osvojili srebro, a ovaj put u finalu je bolja bila Francuska. Trikolori predvođeni Karabtićem (6 pogodaka) slavili su sa 25:21.

Po petu europsku medalju

A 2012. godine nastavili smo niz medalja, ovaj smo put u Beogradu osvojili broncu, pobijedivši jučerašnje “krvnike” Španjolce sa 31:27. Briljirali su tada Lacković i Ćupić sa po sedam pogodaka.

Prije dvije godine nismo imali sreće u utakmici za treće mjesto, jer od nas su bolji bili baš Španjolci, sa 29:28.

Nadamo se ćemo sutra protiv Norvežana biti bolje sreće, te im uzvratiti za poraz (31:34) u skupini prije 13 dana.

Iako, u utakmicama za treće mjesto zasad smo u negativnom omjeru. Od pet utakmica, dobili smo dvije, a izgubili tri.

Sigurni smo da će kauboji dati sve od sebe, te uzeti petu europsku medalju, koja bi im ujedno donijela i direktan plasman na SP.

Nedostajalo sreće

Poručila im je to i trofejna hrvatska atletičarka Sandra Perković.

– Čestitamo dečkima koji su ostavili srce na terenu. Ovo nije poraz već prilika da se u nedjelju okitimo broncom – poručila je Sandra na svom facebook profilu.

A na twitteru se javila najtrofejnija hrvatska sportašica u povijesti – Janica Kostelić.

– Kao bivši sportaš usudila bih se reći da se rukometašima nema što prigovoriti. Bili su srčani, ali usfalilo je sreće – poručila je bpz.ba