ŠIROKI BRIJEG: Balerine kod gradonačelnika

0
234

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević upriličio je u Gradskoj vijećnici prijam balerina iz Širokog Brijega koje su izborile svjetsko finale u Portugalu.

Podsjetimo kako su u Zagrebu prije dva tjedna održane kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo WDC 2019 Portugal u kojem su sudjelovale BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Mađarska.

Natjecanje je održano pod licencom jednoga od najkvalitetnijih Dance World Cup natjecanja, a širokobriješke balerine nastupale su s ”’Baletom Mostar Arabesque”, pod vodstvom profesorice Arlete Čehić.

Po prvi put balerine iz Širokog Brijega plasirale su se na svjetsko finale i izborile odlazak u Portugal sa značajnim rezultatima.

Gradonačelnik Kraljević uputio je iskrene čestitke i poželio im uspjeh na svjetskom finalu. Također, pružio im je podršku u njihovom budućem radu.

Podsjetimo da ”Balet Mostar Arabesque” djeluje od 2006. godine i da je svojim postojanjem, koreografskim promišljanjima, kostimima i scenskim nastupima bitno utjecao na plesnu scenu u Mostaru i šire. Iza sebe ima mnoga svjetska natjecanja, suradnju sa sarajevskim Narodnim pozorištem, Carolyn Dorfman Companyjem iz New Yorka, Richardom Montezom, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.