Širokobriježanin Anđelo Kvesić najbolji sportaš Grada Zagreba

0
58
Atletičarka Sandra Perković i karataš Anđelo Kvesić proglašeni su za najbolje sportaše Zagreba u 2022. godini.

Sandra je za najbolju sportašicu izabrana deseti put, a ove sezone postala je europska prvakinja i svjetska doprvakinja u bacanju diska. Sandra nije mogla doći jer je na pripremama pa je nagradu umjesto nje preuzela mama Vesna.

Sandru ćemo još dugo gledati, najmanje deset godina. Nisam u nju sumnjala kada se rodila, kada se ponovno rodila nakon bolesti pa nisam ni u godini kada nije osvojila nijednu medalju, rekla je mama Vesna.

Anđelo Kvesić ove sezone postao je europski i mediteranski prvak i osvajač srebrne medalje na Svjetskim igrama u teškoj kategoriji.

Brat Ivan je ovu nagradu dobio 2018. godine, a ja evo četiri godine kasnije. Ova nagrada mi puno znači. Sljedeće godine cilj je obraniti europski naslov, rekao je Širokobriježanin.

Ženska ekipa godine su rukometašice Lokomotive, prvakinje Hrvatske, dok je najbolja muška ekipa nogometni klub Dinamo, prvak Hrvatske, pobjednik Superkupa Hrvatske, klub koji je dao četiri igrača u reprezentaciji Hrvatske na Svjetskom prvenstvu koje još traje u Katru, piše vecernji.hr.

Najuspješniji par, posada ili štafeta su veslači Martin i Valent Sinković, europski prvaci i ukupni pobjednici Svjetskog kupa u dvojcu na pariće. Nagrade za najbolje trenere dobili su Edis Elkasević, trener Sandre Perković, Danijel Vučić, trener Anđela Kvesića, i Nikola Bralić, trener Martina i Valenta Sinkovića.

Trofej SSGZ-a, nagradu za životno djelo dobili su kuglački klub Medvedgrad, Branko Peašinović, Branka Batinić, Josip Šojat, Ivica Lazić, Sven Ušić, te posmrtno Snježana Ušić.

Godišnje nagrade SSGZ-a dobili su Matea Parlov Koštro (atletika), Anamaria Govorčinović (kajak), Mirela Kardašević (ronjenje na dah), Jelena Pehar (karate) i Laura Štefanac (atletika).

Priznanja za sportaše s invaliditetom i gluhe sportaše dobili su članovi Silenta, osvajači zlatne rukometne medalje na Olimpijskim igrama gluhih, Anđela Mužinić Vincetić, osvajačica srebrne medalje na SP-u u parastolnom tenisu, Ruža Markešić, osvajačica dvije zlatne i jedne srebrne medalje na EP u kuglanju za slijepe i slabovidne, te zlatne i srebrne ekipne medalje na EP u streljaštvu, i Luka Drokan, osvajač zlatne medalje na EP-u i dvije srebrne na SP-u u obaranju ruke za osobe s invaliditetom.