ŠOK U PODRAVINI

0
672
Sad and lonely man

Ocu iz malog mjesta u Podravini na vrata je pokucala interventna policija jer je na internetskom oglasniku objavio da prodaje  petogodišnje dijete.

Otac objavio oglas da prodaje sina (5), objavio i cijenu


Uz fotografiju djeteta bila je istaknuta i cijena od 2000 kuna piše, podravski.hr

Administratori oglasnika obavijestili su policiju pa su pripadnici interventne jedinice uz pratnju djelatnika Centra za socijalnu skrb izuzeli dječaka i još jedno dijete iz obitelji.

“Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta – ispričao nam je šokirani mještanin.

Policija je zapriječila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a djelatnici Centra za socijalnu skrb pod pratnjom ‘plavaca’ ušli su u kuću i bojali su se izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

“Centar za socijalnu skrb poduzeo je žurne mjere radi zaštite djece sukladno Obiteljskom zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece”, kratko nam je danas priopćeno iz mjerodavnog Centra za socijalnu skrb.

Doznajemo da je riječ o djetetu starom pet godina, a Centar je iz obitelji, zbog ozbiljnosti situacije, odmah izuzeo i drugo dijete.

Oba djeteta su hitno udomljena, a oca koji je putem internetskog oglasnika objavio prodaju djeteta policija je kazneno prijavila “zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

Neslužbeno doznajemo kako se otac branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana. No, Županijsko državno odvjetništvo oca na koncu neće teretiti za kazneno djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

Dok cijeli slučaj čeka sudski epilog, djeca su zadržana u udomiteljstvu. Iz Centra za socijalnu skrb još jednom mole sve medije i građane “da svakako odmah prijave nadležnim institucijama ukoliko uoče na internetu bilo kakav sadržaj na štetu djece”.