SREĆA ZA GENERALA! Američki predsjednik Joe Biden ispravlja nepravdu koja je učinjena umirovljenom generalu Hrvatske vojske, Ljubi Ćesiću Rojsu?

0
609

Američki predsjednik Joe Biden vrlo je osoban, empatičan i čovjek od povjerenja posebno kada se radi o Hrvatskoj. Po informacijama koje nam dolaze iz Ured za nadzor nad stranim sredstvima (OFAC) Ministarstva financija SAD-a, popis osoba pod sankcijama američke vlade ide na stol američkoga predsjednika zbog nepravde koja je učinjena umirovljenom generalu Hrvatske vojske, Ljubi Ćesiću Rojsu.

Naš izvor kaže da je Biden simbol uljudnosti, umjerenosti i uistinu autentična osoba kojoj se može vjerovati kada je u pitanju ljubav i poštovanje prema najboljem strateškom partneru u Europi, naravno Hrvatskoj.

Američki predsjednik Joe Biden voli jako puno pričati o svojim vezama s Hrvatskom. Prisjetimo se i govora Bidena da SAD moraju učiniti više da zaustave srpsku agresiju u Hrvatskoj i BiH. To je čovjek od vjere i vrlo pobožan katolik, vrlo jednostavno on je prijatelj Hrvatske.

“Hrvatska uvijek ima dobre odnose sa SAD-om bez obzira na to tko je bio na čelu”, kaže nam ovaj izvor i dodaje: “Nepravda koja je učinjena vašem slavnom generalu mora i biti će ispravljena. Jedino nam je žao da su tolike silne godine prošle i da ama baš nitko do sada nije imao za to sluha. Vaš general ne može biti među onim Hrvatima koji su osuđeni za ratne zločine pa i oni koji su za Washington bili navodno problematični zbog drugih razloga. Tu je vaš general ispao u cijelom procesu žrtveno janje Hrvatske politike”.

“Na dvodnevnom forumu pod nazivom „The U.S.-Croatia Forum: A 21st Century Partnership“ organiziranog u povodu obilježavanja 30. godišnjice hrvatsko-američkih odnosa u video poruci naš državni tajnik Antony Blinken je vrlo jasno rekao: “Napad na vas je napad na nas” te da će Sjedinjene Države “uvijek čuvati leđa Hrvatskoj”. To vam sve govori o našim odnosima prema Hrvatskoj”, ističe izvor iz Ministarstva financija SAD-a te dodaje: Vaš ministar financija je imao mnogo puno puta priliku taj problem staviti na stol a nije to učinio. Zašto. To samo on zna a mi u taj dio nećemo ulaziti. Na nama je da preispitamo pogrešku koja je počinjena i da je pokušamo ispraviti”, zaključje izvor.

Podsjetimo, umirovljeni general Rojs je već 22 godine nepravedno na američkom spisku, a nikada nije bio osuđen ni u Haagu niti ni na kojem međunarodnom sudu. Ljubo Ćesić, pod teretom da je prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti i njezinim interesima diljem svijeta, odnosno Daytonskom sporazumu, našao se u društvu čitavog niza osuđenih ratnih zločinaca s područja bivše Jugoslavije. Hoće li američki predsjednik Joe Biden uistinu promjeniti tu nepravdu ostaje da sačekamo i vidimo.

Foto: Ilustracija