Talijani se zaljubili u Mandžukića, Boban ga usporedio s legendarnim Van Bastenom

0
477

Mario Mandžukić ponovno je glavna tema talijanskih medija. Hrvatski napadač u nedjelju je s dva gola potopio Carpi, a na Mandžin pogon Juventus je došao u zonu Lige prvaka, piše Index.

Prije samo mjesec dana priča je bila posve drugačija. Juventus je grcao u nezapamćenoj krizi i tavorio je u prosječnosti donjeg dijela ljestvice. Navijači su negodovali, tražila se ostavka mrskog Allegrija, kojeg radi grijeha prošlosti (Toskanac koji je trenirao Milan) nikad zapravo nisu ni prihvatili kako treba, a od igrača je najviše na udaru bio Mandžukić.

”Spor, kasni, nevidljiv, beskoristan”, to su bili epiteti s kojim su talijanski novinari častili Mandžukića.

Međutim, u samo mjesec dana hrvatski reprezentativac je postao nezamjenjiv kotačić u Juventusu i ključan igrač renesanse Stare Dame. Nakon što je prošlog tjedna potopio Fiorentinu, Mandžukić je s golovima protiv Carpija upisao svoj šesti pogodak u sedam kola i posve je zaludio talijanske medije, koji se natječu tko će napisati više panegirika.

Gazzetta dello Sport oduševljena je nastupom Mandžukića protiv Carpija, a posebice ističu prvi gol, kojeg je Mandžo zabio nakon sjajne minijature kad je sam sebi nabacio loptu na volej prije nego li je zabio.

”Takve golove zabijaju samo moćni i tehnički vrhunski napadači. Priznajemo, Mandžukić je na početku svoje talijanske avanture bio dočekan s ogromnom količinom skepse, no danas je ključni igrač Stare dame. Ne sjećamo se kad smo u Italiji vidjeli jednog napadača koji toliko radi i žrtvuje se za momčad”, piše Gazzetta.

Tuttosport piše kako se Mandžukić specijalizirao za ključne golove i rješavanje najzamršenijih situacija, a i svi ostali talijanski mediji u hvalospjevima pišu u hrvatskom reprezentativcu.
Tuttojuve.com za analizu Mandžukićeve igra kontaktirao je Zvonimira Bobana, a legendarni hrvatski kapetan Mandžu je usporedio s jednim od najvećih devetku u povijesti – Marcom van Bastenom:

”Strani napadači, bez obzira koliko klasni bili, uvijek imaju problem s prilagodbom u Serie A. Marija smo morali čekati, a također, ne smijemo zanemariti i činjenicu da je na početku sezone bio opterećen i ozljedama. Ipak, Mario je igrač koji jako brzo shvaća kako stvari stoje. Kad imate Mandžukića u momčadi možete biti sigurni da imate igrača koji će sve dati za momčad. Ono što očekujete od njega, to ćete i dobiti.

Možda Mario nije napadač najveće svjetske klase, možda nije među tri, četiri najjača, ali riječ je o velikom igraču, fizički moćnom koji će protivnika pregaziti. Mario je igrač poput Van Bastena. Kvaliteta nikad nije bila upitna, ali morate im dati vrijeme. Znamo svi tko je jedan Marco van Basten, no i njega se znalo čekati da proigra po šest mjeseci. Mandžo nije klasični napadač, koji čeka, njegov glavni forte je rad, rad i samo rad. To vam je Mandžukić, tako jednostavan, a tako prokleto učinkovit”, rekao je Boban bpz.ba