THOMPSON ODGOVORIO SRPSKIM DUŽNOSNICIMA: Ovo je prava istina!

0
286
S obzirom na istinu, prosvjedna nota Srbije čini se vrlo neozbiljnom.

“Koristimo ovu priliku da ukažemo da se u Republici Hrvatskoj gotovo svakodnevno događaju nacionalistički ispadi i koristi se govor mržnje, čime se među pripadnicima srpske nacionalne manjine stvara osjećaj ugroženosti, što je direktna posljedica izbjegavanja nadležnih organa Republike Hrvatske, da ovakve pojave adekvatno sankcioniraju i javno osude”, krik je iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije nakon što je Marko Perković Thompson održao predavanje u jednoj šibenskoj katoličkoj školi mladima. Hajka se digla i oko toga koje su im Thompsonove pjesme organizatori događanja ondje pustili i što je točno Thompson govorio. Nakon krika Srbije koji su podržali i razbuktali i neki ljevičarski mediji u Lijepoj Našoj, Thompson je za cro-portalprogovorio o čemu je točno bilo riječi i koje su se to pjesme ondje mogle čuti, zaključak čega je – srpski dužnosnici lažu.

“Odazvao sam se na poziv od strane Katehetskog ureda Šibenske biskupije i Družbe sestara franjevki od Bezgrešne u Šibeniku na gostovanje na vjerskoj tribini gdje sam odgovarao mladim ljudima o biti vjere i smislu života. Djeci sam odgovarao na pitanja o svom djetinjstvu, glazbenim početcima, Domovinskom ratu, obitelji, domovini, svjetonazoru i duhovnosti koju nastojim njegovati i koju ističem u svojim pjesmama. Na tribini sam odgovarao na pitanja djece koja su me pitala raznorazna pitanja, kako je rat počeo i sl. Odgovorio sam im da je rat nešto najstrašnije što se jednom narodu može dogoditi, odgovorio sam im kako nam je taj rat nametnut te da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i ne daj Bože da se ta brutalnost ikada više ponovi. Na njihova pitanja govorim li svojoj djecu o ratu, odgovorio sam da im o ratu ne govorim, već da im pričam o važnosti ljubavi prema domovini.

Organizatori su tijekom tribine pustili dvije moje pjesme, „Bojna Čavoglave“ i „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova“ čiji sam autor te dokumentarni film „Tko je Marko Perković Thompson“.

Dakle, gnjusna je laž da su organizatori puštali bilo kakve druge pjesme već spot pjesme koja je obilježila početak moje karijere i Domovinski rat te spot ljubavne pjesme koja je nastala ovih godina”, rekao je Thompson za cro-portal na kojemu se nalazi njegova cjelovita poruka.

Autor: T. P.Subota, 23. Travanj 2016. u 11:07

bpz.ba