Tisuće Mostaraca čistile ulice i zelene površine u cijelom gradu

0
194

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite ozonskoga omotača, Europskog dana bez automobila, Svjetskog dana rijeka i Svjetskog dana čistih planina, Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a, u suradnji s premijerom HNŽ-a Nevenkom Hercegom, gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem te nevladinim organizacijama i mjesnim zajednicama grada Mostara, jučer je organizirao veliku akciju čišćenja ulica Mostara i gradskih zelenih površina, piše Vecernji.ba

Tisuće Mostaraca čistile ulice i zelene površine u cijelom gradu

Mjesne zajednice

Mjesne zajednice Avenija jugozapad, Avenija zapad, Bijeli brijeg 1, Bijeli brijeg 2, Centar 2, Orlac, Rudnik, Podhum, Rondo, Zahum i Zgoni odazvale su se pozivu na čišćenje Mostara, a kako nam je rekao predsjednik Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a Niko Marušić, akcija je bila i više nego uspješna.

– Mogu samo reći kako su nadmašena naša očekivanja te, prema našim procjenama, akciji se pridružilo više od 3000 ljudi. To vidimo po količini rukavica i druge opreme koju su tražili. Prikupljeno je nekoliko tisuća vreća otpada s gradskih ulica, tako da se može reći kako smo samo u nekoliko sati promijenili sliku Mostara – rekao je Marušić.

Inače, županijski Fond za zaštitu okoliša osigurao je sitni inventar, odnosno vreće, rukavice, škare, grablje, lopate te potrebnu mehanizaciju i odvoz otpada. I nije se samo skupljalo otpad.

Posađena stabla

Posađeno je i nekoliko desetaka novih stabala na gradskim zelenim površinama, što bi trebalo konačno uljepšati ulice ovoga grada.

Marušić je rekao kako je svjestan da se cijela ova priča gleda kroz prizmu skorih izbora, ali je poručio kako će slične akcije biti organizirane u budućnosti te kako je prvi cilj akcije učiniti Mostar ugodnijim mjestom za življenje, osobito za njegove najmlađe stanovnike