Tjedni zimski komentar “Uvažiti Institucije poštuješ Sebe”

0
557
Tjedni zimski komentar…..izborni proces u Mostaru je okončan od strane nezakonitog  SIP-a sa jednim glasom PROTIV ( od strane redovnom procedurom izabranog Vlade Rogića) I tako  regularan ili ne  počinje drugi proces formiranja i funkcioniranja Gradskog vijeća  i sveukupne vlasti na lokalnoj razini grada Mostara.
Započele su niske temperature, politika je prestala biti tema, misli su usmjerene na zaštitu od hladnoće, tad nisu baš uočljivi modni trendovi, mnogo je važnije zaštita zdravlje.
Naš analitički tim je uvijek jedan korak ispred drugih, te je slijedom istoga, odlučio istraživati zasluge pojedinaca u različitim oblastima, koje su ili nisu vidljive u javnosti. Zaključili smo kako ima mnogo pojedinaca angažiranih na nekoj ideji ili djelatnosti, bez neke javne zahvale, a doprinose cjelokupnoj zajednici rezultatima (polodovima) svoga rada.

Najava…………

Prvi koji se nametnuo u našoj braniteljskoj populaciji je čovjek koji je svojim smirenim radom i zalaganjem za prava branitelja i angažiranjem u Službi za pružanje  pravne pomoći braniteljima. u sudskim procesima. Ova Služba se pokazala kao veoma potrebna  i korisna,  Zato naš tim daje punu potporu Lazaru Martinoviću koji je na čelu tima  od više stručnih i sebedarnih pravnika-odvjetnika, i stručnih suradnika senzibilnih na ovu tematiku. Zajedničko djelovanje HV-a i HVO-a u Oluji - Biram DOBRO
Druga  osoba je priznati i poznati gospodarstvenik, a višestruko uspješni športski rukovoditelj  Danko Šulenta Šula
Izvršni Direktor Zrinskog, koji sve svoje snage i resurse ulaže u klub, samozatajan, mostarac koji živi za svoj Mostar, humanitarac i dragovoljac u svim akcijama pomoći. Jedinstven po komunikaciji, dostupan svima, živi među narodom  (kako narod kaže). “Šula je raja i  isti je otkad ga znam, a znam ga skoro 50 godina” kaže naša članica analitičkog tima.  Rezultati i djela su najbolji pokazatelji uspješnosti rukovođenja Klubom.  Posebno izuzetan po visokim ljudskim kvalitetama. Humanitarac.HŠK Zrinjski Mostar – Wikipedija
Sljedeća osoba se nametnula plodovima rada, u suradnji sa mnogim stručnim i sebedarnim osobama, čiji plod rada je “Groblje mira” kao najveći braniteljski projekat. Za ideju, a i realizaciju je najzaslužniji Ilija Vrljić, Ile s kojim smo mi kao Poskok bojna imali korektnu suradnju još 1993 godine. ( sa Cimskom bojnom kojom je zapovijedao) Već tada se postavio “generalski” poštujući sve  ratne i vojne dogovore, tako da mogu reći “Hvala generale,  Groblje mira je svjetski projekat”  osobno smatram svakog ratnog zapovjednika Bojne da je u rangu mirnodopskog generala.  Donosimo sve važne informacije o postavljanju križeva na Groblju mira na Bilima | ABC
Zadnjih 30 godina je malo tko dao doprinos u svojoj struci, pa i na svjetskoj razini promatrano, , kao  prof sc dr. Ivan Gilja urolog. Samozatajno, bez medijske pozornosti, u svojoj struci je na samom vrhu ljestvice uspješnosti. Upravo ta samozatajnost i skromnost experta struke je zaslužila da ga istaknemo  i zahvalimo se Bogu na sebedarnim i vrijednim ljudima.sveucilisna-klinicka-bolnica-mostar SKB Mostar - Hrvatski Medijski Servis
U znak zahvalnosti naš analitički tim je odlučio uručiti, svakom od najboljih u svojim oblastima struke i znanja, ZAHVALNICU I ZNAK Prvih dragovoljaca u Domovinskom obrambenom ratu 91-95., legendarne Poskok bojne.
Cilj naših akcija  je potaknuti i druge da razmišljaju, analiziraju i traže sve pozitivne plodove rada naših najboljih sinova i kćeri. a sve na dobrobit zajedništva i pozitivnih pomaka u zajedništvu hrvatskog naroda u BiH.
A sport je posebna oblast gdje je najbolji pokazatelj expanzija zadovoljstva ostvarenim  uspjesima. Sportisti su najbolji promotori  našeg naroda u svijetu. Najljepši osjećaj je planetarni uspjeh neke nacije u sportskom svijetu.  Otvara se snaga zajedništva i umnaža se sebedarje svake osobe za zajednički cilj, stoga ćemo ambasadorima našeg naroda  za 30-tu obljetnicu odati priznanje za uspjeh , trud i rad.
 ANALITICKI TIM BPZ.BA
VODITELJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA