Tko je naočiti Hercegovac koji u stopu prati predsjednicu?

0
536

On je taj zbog kojega Grabar Kitarović ispija kave na Cvjetnom trgu.

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nedavno je pomno slagala najuži tim svojih suradnika kojega je potom zorno predstavila javnosti. I mnogi akteri hrvatske društveno-političke scene odobrili su taj čin stoga što je predsjednica u svoje odaje primila i neke nove mlade ljude, dajući im pritom priliku da pokažu što mogu i znaju. No, u posljednje vrijeme na gotovo svakom događanju uz predsjednicu se pojavljuje visoki crni muškarac. Misteriozni muškarac Kolindu Grabhar Kitarović pratio je u Sarajevu, a upravo je on zaslužan za ćevape koje je prva hrvatska predsjednica pojela s bosanskom glazbenom legendom Halidom Bešlićem.On je taj zbog kojega Grabar Kitarović ispija kave na Cvjetnom trgu. A samo zbog njega sjela je na tribinu dok se odigravala utakmica između Hrvatske i Norveške. Iza misterioznog muškarca krije seTomislav Madžar.

Dotični je bio dio njezina izbornoga tima, a sada predsjednicu prati u stopu kako bi realizirao neostvarenu ambiciju. Cilj mu je naime preko ugodnih druženja doći do neke od ugodnih fotelja na Pantovčaku. Potporu u tome ima od Milijana Brkića s kojim je u izrazito prisnim odnosima, a koji ga je pak prema tvrdnjama dobro upućenih doveo u najveću oporbenu stranku.No, mora da ta prisnost ovisi o kamenim genima jer i Brkić i Madžar korijene vuku iz Hercegovine. To mora da je tajna njegova prijateljstva i s posrnulim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Donedavno je Madžar bio prisan i sa šefom HDZ-a, Tomislavom Karamarkom, ali otkako su mu porasli apetiti, taj je odnos olabavio. I to na inicijativu šefa najveće oporbene stranke koji ne odobrava njegovu izraženu ambiciju. Inače, ovaj samozatajni muškarac liječnik je iz Ljubuškog.

Poznat je po tome što mu je sada uhićeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodijelio na korištenje stan od 180 kvadrata, i to svega dva mjeseca nakon što je ovaj osnovao udrugu koja do danas nije aktivna. No, Madžar je ujedno i suvlasnik zagrebačkog noćnogkluba Roko na Jarunu. A navodno je osobno odgovoran za to što je prvi televizijski nastup uoči početka predsjedničke kampanje Kolinda Grabar Kitarović odradila u emisiji Bujica Velimira Bujaneca. Madžar slovi kao HDZ-ov šef logistike, ali i kao veliki prijatelj Milijana Brkića koji bi trebao biti njegova dobitna karta za Ured predsjednice. Iako je Tomislav Madžar jedan od mlađih članova stranke, to ga ne sprječava da bude aktivan na gotovo svim područjima. Uz strast prema politici i liječničkom pozivu, ovaj je Hercegovac po svemu sudeći veliki ljubitelj glazbe. Jer, bavio se kroz svoju karijeru organizacijom humanitarnih koncerata s velikim estradnim zvijezdama. Od Nine Badrić, do Bešlića, Mate Bulića, Thompsona i mnogih drugih. Hoće li predsjednica prepoznati i uvažiti njegove eventualne kvalitete, ostaje tek vidjeti. Ali, iz onoga što je Madžar javnosti do sada predstavio, on ne misli olako posustati. I.Delić