Tomislav Karamarko i Ana Šarić zaplovili u bračne vode, vjenčao ih Širokobriježanin

0
654

U intervju za Novu TV svoju dosadašnju partnericu Anu Šarić Karamarko je iznenada nazvao suprugom.

‘Vi ste sad meni rekli da ste se oženili?’ upitao ga je voditelj Mislav Bago. ‘Da, u meÄ‘uvremenu, da. Pa u nedjelju, da’, odgovorio je Karamarko.

Podsjetimo, veza Karamarka i Ane Šarić našla se u fokusu javnosti jer je predsjednik HDZ-a vozio automobil registriran na tvrtku svoje partnerice.

Zgodno je napomenuti da je vjerski obred vjenčanja u Crkvi Sv. Križa u zagrebačkom Sigetu vodio franjevac Smiljan Kožul, rođeni Širokobriježanin.

Kako je objavljeno na stranici Pokreta krunice za obraćenje i mir fra Smiljan Kožul rodio se 28.2.1942. u Hercegovini, u selu Turčinovići, općina Široki Brijeg. Četiri razreda osnovne škole završio je u rodnom selu, a četiri razreda niže gimnazije na Širokom Brijegu, gdje je završio i prvu godinu više gimnazije. Godine 1958. prelazi u Franjevačku klasičnu gimnaziju, Kaptol 9., gdje je maturirao 1962. Postao je franjevac u Hrvatskoj Franjevačkoj Provinciji svetih Ćirila i Metoda 16. kolovoza 1960. položivši redovničke zavjete.

Teologiju je studirao u Zagrebu (prve tri godine) i Salernu u Italiji. Zaređen je za svećenika 29. lipnja 1968. u zagrebačkoj katedrali od kardinala Franje Kuharića.

Na papinskom sveučilištu u Rimu, Antonianumu, postigao je titulu magistra teologije 1969. Bio je profesor na Franjevačkom filozofskom učilištu na Trsatu i na Visokoj bogoslovnoj školi u Rijeci kroz šest semestara, od 1969-1972. gdje su među studentima bili i sadašnji zagrebački i riječki nadbiskup (kardinal Bozanić i nadbiskup Devčić). Od 1972. do 1977. studira Crkveno pravo na papinskom sveučilištu Antonianum gdje postiže titulu doktora crkvenih pravnih nauka i gdje je od 1977. do 1988. bio profesor sakramentalnog prava. bpz.ba