U Mostaru održane mise i upaljene svijeće za generala Slobodana Praljka

0
343

Mnoštvo stanovnika Mostara okupilo se na Trgu hrvatskih velikana ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača, gdje su paljenjem svijeća odali počast tragično preminulom generalu Slobodanu Praljku i ostaloj petorici čelnika Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Nakon izricanja drugostupanjske presude u slučaju “Prlić i ostali”, u Mostaru je održan molitveni skup koji je organizirala Koordinacija braniteljskih udruga iz Mostara.

Svijeće su uz građane zapalili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i izaslanstva Hrvatskoga narodnoga sabora BiH na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, kao i predstavnici hrvatskoga naroda u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na području Hercegovačko-neretvanske županije.

U katedrali Marije Majke Crkve, kao i u ostalim župama u Mostaru, održane su mise, a nakon toga upaljene su svijeće ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača.

Kliknite i pogledajte fotografije i iz ostalih gradova koji su odali počast generalu Slobodanu Praljku

Iz svih župa ispred “Kosače” na paljenju svijeća okupilo se oko četiri tisuće ljudi.

Paljenjem svijeća odana je počast generalu Praljku na dostojanstven i tužan način. Kao i u Širokom Brijegu i u Ljubuškom, na ljudima se moglo vidjeti da vlada šok i nevjerica današnjim činom generala Slobodana Praljka i odlukom Haškoga tribunala.

Izražavajući žalost zbog današnje presude Haškoga suda i smrti generala Praljka, u Mostaru su ranije zatvoreni pojedini ugostiteljski objekti.

(