U ŠIROKOM BRIJEGU OTVORENA IZLOŽBA RATNIH FOTOGRAFIJA

0
721

izlozba_foto2

U ŠIROKOM BRIJEGU OTVORENA IZLOŽBA RATNIH FOTOGRAFIJA

U Narodnoj knjižnici je u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ‘Munje’ a u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’ otvorena izložba ratnih fotografija.

Izložbu je prigodnim riječima otvorio Ante Nazor ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra koji je između ostalog istaknuo zadovoljstvo što će se na mimohodu u Zagrebu i na proslavi u Kninu vijoriti ratne zastave HVO-a.

izlozba_fotoizlozba_nazorizlozba_foto2izlozba_foto1„Medijski rat u RH protiv HVO-a ali i HV-a, kojeg čak proglašavaju agresorom na BiH, nas ne smije obeshrabriti. Zbog dnevne politike se zatvaraju oči pred činjenicama, ali ove fotografije svjedoče o tome što se tih dana zaista dešavalo.  Jedini  saveznici koje je Hrvatske imala u tim danima su Hrvati iz BiH i iseljeništva, što se nikako ne bi smjelo zaboraviti“, istakao je dr. Nazor. Zdenko Ćosić se također obratio nazočnima izrazivši zadovoljstvo što je Županija Zapadnohercegovačka bila u prigodi pomoći organiziranju izložbe fotografija koje evociraju uspomene na dane ponosa i slave. „Svaka fotografija ima svoju priču i otvara emocije i sjećanje na ratne dane. Vjerujem da će izložba doprinijeti razumijevanju naše povijesti“, rekao je između ostalog Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Zdenko Jurić predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ‘Munje’ govorio je o prosvjedima u Savskoj 66, te izrazio zadovoljstvo da je upravo dobrim dijelom zahvaljujući prosvjedima sadaÅ¡nji predsjednik Vlade Republike Hrvatske istaknuo veliki doprinos HVO-a u obrani Republike Hrvatske.

„Ovih dana se po prvi put, nakon duljeg razdoblja, govori o zajedničkoj vojsci. Pa čujemo i iz usta istaknutih osoba RH, da je i HVO sudjelovao u oslobađanju Hrvatske“, naglasio je Jurić, te rekao kako će i HVO i Udruga specijalne policije HRHB, sudjelovati u obilježavanju obljetnice u Kninu te mimohodu u Zagrebu.

Izložbu je u prepunoj knjižnici s nekoliko glazbenih brojeva upotpunila širokobriješka glazbenica Lucija Zovko. Program je vodila Željka Šaravanja.