UHIĆENJE BOŽIDARA KALMETE?

0
771
22.02.2015., Sibenik - 25. obljetnica HDZ-a Sibensko-kninske zupanije. Josipa Rimac, Bozidar Kalmeta, Tomislav Karamarko. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

TEMPIRANA UHIĆENJA! USKOK PODIŽE JOŠ JEDNU OPTUŽNICU? Nakon Zadra, na redu rušenje i druge najjače HDZ-ove UTVRDE!

Autor: J. Jakšić

Nakon Božidara Kalmete, na redu je HDZ-ova Josipa Rimac koju je Karamarko svim snagama pokušavao zaštititi. Upravo zato, instalirana je na mjesto direktorice HDZ-ove kampanje!

”Možda se više niti ne vidimo, ne bi me iznenadilo dobivanje optužnice na svoju adresu”, navodno se ovim riječima HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac, oprostila od svojih prijatelja nakon što je kninsku adresu zamijenila onom zagrebačkom zbog svoje nove funckije – direktorice HDZ-ove kampanje. Uz sve medijske stručnjake kojima trenutno raspolaže, najjača oporbena stranka u Hrvatskoj, odlučila se za kninsku gradonačelnicu koja je bila prvi izbor samog Tomislava Karamarka. Sada je jasno i zašto: moćna gradonačelnica grada/županije u kojem HDZ ima jaku stranačku bazu, vjerojatno broji svoje posljednje dane na slobodi!

Prema tvrdnjama naših izvora, Karamarko se već duže vrijeme svim snagama trudi spasiti Josipu Rimac, međutim čini se kako je upravo ona, ”lokalni šerif” s kojim će se USKOK vrlo brzo obračunati.

”Prije svega moram reći da nikad nisam počinila neko kazneno djelo. Ono što mogu reći osobno jest da u slučaju da rješenje ove istrage bude podizanje optužnice protiv mene, u tom slučaju ću podnijeti ostavku na sve svoje dužnosti jer ne želim biti teret ni svojoj stranci ni svome gradu.”, rekla je prije nešto manje od mjesec dana Josipa Rimac gostujući u Dnevniku Nove TV.

Podsjetimo, ova najmoćnija HDZ-ovka srednje Dalmacije nalazi se pod istragom USKOK-a zbog prijave policije koja se temelji na osnovanoj sumnji da je gradonačelnica Rimac kao privatna osoba došla u posjed određene imovine na nezakonit način i time počinila kazneno djelo. Kad su početkom ožujka u Ured kninske gradonačelnice banuli djelatnici splitskog USKOK-a te izuzeli određenu dokumentaciju iz gradske uprave, spominjalo se više spornih slučajeva u koje je Josipa Rimac navodno involvirana…

Neupitno je kako pravna država mora funkcionirati te kako zakoni ne smiju poznavati imena i stranačku pripadnost, međutim nemoguće je ne primijetiti kako se svega nekoliko mjeseci prije izbora, državne institucije ”obračunavaju” s HDZ-ovcima koji su inače godinama bili jedne od najvažnijih stranačkih karika na putu prema dobivanju lokalnih, europskih i parlamentarnih izbora.

Kako je tomu tako, dokazuje činjenica kako je na predsjedničkim izborima HDZ-ova kandidatkinja u drugom krugu na području Zadarske županije osvojila 59,07 posto, dok je u Šibensko-kninskoj osvojila visokih 58,54 posto glasova birača. Na prošlogodišnjim izborima za Europski parlament, HDZ je još jednom trijumfirao upravo u Kalmetinu Zadru s osvojenih 45 posto glasova.

PAD NAJMOĆNIJEG ČOVJEKA ZADARSKE ŽUPANIJE

Udarna vijest svakako je dizanje optužnice protiv Božidara Kalmete, aktualnog zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra prometa, pomorstva i veza u Vladi Ive Sanadera, ali i njegove nasljednice Jadranke Kosor.

Destabilizacijom političke situacije u ova dva grada – Zadru i Kninu, HDZ-ova moć na ovim područjima itekako slabi što bi SDP-u i koalicijskim partnerima predstavljalo veliko olakšanje i veću nadu u osvajanje novog mandata…