Uskrsni komentar…..smjene generacija su neminovne…..

0
550

Uskrsni komentar…..smjene generacija su neminovne…..(Istina je poput vode mora…….)

…Vidljivo je kako novi ljudi dolaze, ne samo na ulicama, trgovima, centrima  nego i u Crkvama, za Oltarima. Već smo se navikli na novog Biskupa Petra Palića, prepoznatljivo je kako mladi preuzimaju Župe a očito i dolaskom dr. Maria Kordića na poziciju Gradonačelnika Mostara  započinje i novo političko razdoblje, po prvi put se otvaraju dvije unutarstranačke grupacije  ne samo između naroda nego i unutar istog naroda, Proces se odvija i traje (zbog toga je proces) Smjena političkih generacija.

2000-te godine  se dogodila politička smjena unutar iste generacije, gdje je postojao kompromis. Nažalost, danas to nije moguće. Predhodna politička generacija  je imala lidera koji je uspio anulirati sve nesuglasice do posljednjeg unutarstranačkog  sukoba u Hercegbosanskoj županiji. Tu se dosegao stakleni plafon jer Prvakinja županije nije prepoznala dugoročne interese, razbijeno je HDZ zajedništvo (povijest se ponavlja onima koji su slijepi  iako oči imaju)
Povijest zabilježi rascjep i unutarstranački politički razlaz istomišljenika. Naravno onaj tko je kriv biva nagrađen što potvrđuje kako naši strahovi postadoše stvarnost. Nagraditi onoga tko Hrvate (političke istomišljenike) u BIH podijeli u dvije skupine je ludost koja će već na Saboru HDZ 1990  pokazati  ozbiljne političke posljedice.u veoma ozbiljnom političkom vremenu. Prirodno kako će HDZ1990 na Saboru izići sa samostalnom stranačkom platformom. na Izbore 2022 godine. Složenost situacije se prebacuje u okvire HNSa  i  omjer snaga unutar grupacija, gdje je HDZ oslabljen  nepotrebno a HNS osnažen novim mladim političkim kadrom.   Dakle smjena generacija koja se trebala  mudro dogoditi u HDZu sad je preusmjerena na zonu HNS-a
HNS BiH | Hercegovina.Info
Također se javlja i novi problem, čelništvo HNS-a koje treba biti iz različitih i najsnažnijih političkih opcija (a HDZ znatno oslabljen u HB županiji će osjetiti učinak  na Izborima 2022 nakon glasovanja hrvatskog puka i rezultata u vlasti)  Možda je Prvakinja “krčila” sebi put Prvakinje HDZ-a. svjesna kako predsjednik ide u HNS pri tom ne razmišljajući  o dobrobiti hrvatskog naroda,
Analitički tim završava daljnu analizu. jer takva analiza je u Predsjedništvu stranke več nametnuta . Nećemo je analizirati ali ćemo je prihvatiti. Ispovjedili smo se i nemamo pravo griješiti. A vidljivo i znakovito stiže nova generacija Hrvata u BiH, Mnogo više se izgradilo(Auto-puta) na razini Federacije  nego u prethodnim mandatima, samo naprijed mladi lideri.
ANALITICKI TIM BPZ
VODITELJ TIMA MLADEN LJUBIC VAJTA