Zajednički kolegij oba doma Parlamentarne skupštine BiH – Idemo u dobrom pravcu

0
220

Zajednički kolegij oba doma Parlamenta BiH održan je danas u Sarajevu. Nakon sjednice, medijima su se obratili predsjedatelji domova dr. Dragan Čović i Denis Zvizdić.

Atmosfera koju smo imali danas je bila više nego dobra, daje neku priliku da možemo kazati da idemo u dobrom pravcu kada je u pitanju uspostava VIjeća ministara BiH, povjerenstava koja trebamo napraviti i ostale stvare. Ohrabren sam načinom kako smo danas radili kada je u pitanju priprema naših narednih aktivnosti, poručio je dr. Čović.

Predsjedatelj Doma naroda PS BiH dr. Čović je kazao da su ohrabreni time da su sve točke dnevnog reda koje su imali uspješno završene.

Predsjedatelj Čović je najavio kako bi u petom mjesecu iduće godine biti domaćini senata parlamentarnih skupština Europe. Moj optimizam je u duhu ovih razgovora koje vodimo u posljednje vrijeme. Siguran sam da ćemo u petom mjesecu biti na dnevnom redu Europske komisije u status kakav imaju Sjeverna Makedonija i Albanija. Ovo stanje je ovakvo neodrživo, ne treba nas nitko drugi podsjećati na odgovornost koju imamo. Imamo sve preduvjete da završimo ovaj ciklus, uspostavimo izvršnu i zakonodavnu vlast, naveo je dr. Čović.