15.000 ljudi na skupu “Hod za život”

0
356

Građanska inicijativa “Hod za život” organizirala je prvi hrvatski nacionalni hod za život pod geslom “Za život, obitelj i Hrvatsku”.

Njime se želi upozoriti da Hrvatska ima obvezu osigurati usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života, navodi Inicijativa. Na središnjem trgu okupilo se 15.000 ljudi, objavila je udruga “U ime obitelji” pozivajući se na podatke policije.

Skup “Hod za život” predvodili su pater Ike Mandurić i Željka Markić iz udruge “U ime obitelji”. Na Zrinjevcu im se pridružila i premijerova supruga Sanja Orešković s kćerima.

-Svaka razborita osoba izabire život nad smrću. Zato sam podržala ovaj skup, kazala je Sanja Orešković.

Građansku inicijativu Hod za život čine udruge i zajednice građana, Život biraj, SKAC, U ime obitelji, Vigilare, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda te obitelji i pojedinci. 2016. godine. Oko 3.000 okupljenih u koloni “Hod za život” išlo je od Trga kralja Tomislava preko Zrinjevca do Trga bana Josipa Jelačića.

Istodobno je na Strossmayerovom trgu protuprosvjed organizirala Inicijativa “Pravo na izbor” koja smatra da građani trebaju ustati za svoje pravo na izbor. Oba skupa osigurava policija.

 

M.M.bpz.ba