Andrej Plenković u Orašju danas potpisuje ugovor o financijskoj potpori Hrvatima u BiH

0
360

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će danas na svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i na manifestaciji “Večer Hercegovine u Posavini”, koje će se održati u Tolisi i Orašju, priopćeno je na internetskim stanicama Vlada Republike Hrvatske.

Kako se navodi u najavi, uz predsjednika Vlade RH bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar državne imovine Mario Banožić, državni tajnik Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Program počinje u 16 sati u Franjevačkom samostanu u Tolisi prigodnom svečanosti povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Nakon toga planirano je obraćanje zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, prenosi Fena.

Plenković će potom održati sastanak s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem.

Njegov posjet Posavskoj županiji završava sudjelovanjem i prigodnim obraćanjem na manifestaciji “Večer Hercegovine u Posavini” koja će se održati večeras u Orašju.