Biskup Košić: Jugoslavenksi komunistički režim osuđen kao zločinački

0
187

Sisački biskup Vlado Košić snažne je poruke u povodu blagdana Velike Gospe uputio iz svetišta Majke naših stradanja u Gori između Petrinje i Gline. Međutim, odmah potom u Sisku su se pojavili grafiti  “Smrt fašizmu – sloboda narodu”.

Biskup Košić poslao je poruku o važnosti obitelji, ali i izrazio nadu da će na izborima pobijediti čestiti ljudi koji će se moći obračunati s financijskom i političkom korupcijom te osloboditi zemlju jugokomunističkog naslijeđa.

-3. kolovoza ove godine u Njemačkoj nisu osuđena tek dvojica udbaša, nego čitav jugokomunistički sustav koji je ubijao hrvatske domoljube u inozemstvu. To nije dovoljno jasno rečeno, zato ponavljam: Osuđena je komunistička Jugoslavija kao teroristička država i njezin komunistički režim kao zločinački jer je ubijao Hrvate i u domovini i u inozemstvu – poručio je biskup Košić.

>>Ivica Šola: Branitelj jugoslavenskog državnog terora ne može biti hrvatski premijer

Podsjetimo, u Domovinskom ratu stoljetna baština župe župe Gora je uništena, a barokna crkva iz 18. stoljeća minirana. Srpski pobunjenici protjerali su više od 2.300 župljana, a 85 ih je poginulo.

U Sisku osvanuli grafiti

Crvena zvijezda petokraka, “Smrt fašizmu – sloboda narodu”, “Antifa Sisak” i “Radnička fronta” grafiti su koji su se jutros pojavili na bivšem sisačkom Kinu Sloboda, a koje je kupila Sisačka biskupija koja tu planira urediti dvoranu i muzej.

Zgrada se nalazi tik do sjedišta Biskupije, a grafiti su, vrlo vjerojatno, reakcija na jučerašnji govor biskupa Vlade Košića na misi u Gorama.

 

M.M. bpz.ba