Borjana Krišto iz Neuma: Od Neuma do sjevernih krajeva gradimo zajedništvo i pobjedu Hrvata u Bosni i Hercegovini

0
364

U Neumu je danas upriličeno predizborno druženje i skup Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora.

Pred početak predizbornog skupa, u hotelu Zenit, otvorene su tradicionalne 22. Športske igre Zajednice županijskih zajednica Udruga i članova HVDIRE HVO HB.

Dragan Radić, predsjednik ZŽZ HVIDR-a HVO HB izdvojio je nužnost da ove predstojeće dane zbijemo svi skupa redove. “Nikad se nismo razdvajali, nećemo ni sada. Hrvatski branitelji su dali najveću žrtvu za opstojnost našeg naroda. U svemu kao i uvijek idemo zajedno i do kraja”, zaključio je Radić

Borjana Krišto još jednom je napomenula svetu obvezu svih dužnosnika u zaštiti digniteta naših branitelja i Domovinskog rata. “Mi danas jače nego ikad trebamo isticati ulogu hrvatskog branitelja. Nikad se nećemo umoriti isticati njihovu hrabrost i žrtvu. Uvjerena sam da ćemo u ovom vremenu, kao i svemu što dolazi pokazati našu snagu, snagu hrvatskog naroda”, istaknula je Krišto

Na uvodu predizbornog skupa sve nazočne je pozdravio predsjednik OO HDZ BiH Neum i načelnik Dragan Jurković koji je izdvojio važnost zajedničkog djelovanja i okupljanja Hrvata u ovo predizborno razdoblje te čestitao i 32. obljetnicu OO HDZ BiH Neum.

Slaven Zeljko, nositelj liste za Skupštinu HN Županije pozvao je na masovnu potporu listi HDZ-a BiH i HNS-a te nastavak realizacije svih kapitalnih projekata u našoj HNŽ-u. “Svjedočili smo u ovo vrijeme izborne kampanje a i večeras to vidimo da se stvorila nova energija, nova snaga, novi ljudi kojima ste prvo ukazali povjerenje da budu na listama, a kojima ćete 2. listopada dati povjerenje da u vaše ime nastave raditi na očuvanju i izgradnji naše županije, a samim tim i naših općina i gradova”, izdvojio je Zeljko.

Vlatka Martinović, nositeljica liste za Parlament FBiH na početku je pozdravila sve prisutne članove, goste i simpatizere i izdvojila ulogu hrvatskih branitelja te važnost obrane federalnih institucija. “Na federalnoj razini se brane naša konstitutivna prava. U ključna tijela vlasti moramo izabrati legitimne hrvatske predstavnike i biti brana svim nastrajima, kao što su to činili naši branitelji”.

Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom PS BiH u svom obraćanju upozorila je na sve diskriminacine kojima svjedočimo i našoj snazi koju pokazujemo kroz političko i nacionalno zajedništvo svih Hrvata. Na državnoj razini kroz Hrvatski narodni sabor(HNS) moramo sačuvati legitimitet naše političke volje i biti obrana konstitutivnosti i ustavnih prava Hrvata. .

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH sve je nazočne podsjetila na povijesnu važnost ovog razdoblja koje je pred nama, našeg zajednišva i ustrajnosti. “Sve vas pozdravljam ovdje u Neumu, čestitam vam 32. obljetnicu osnivanja i sve vas prisutne drage ljude. Ovdje u Neumu šaljemo jedinstvene poruke koje nas povezuju s krajnjeg juga preko cijele Bosne i Hercegovine, sve do sjevera i naše Posavine. Nećemo dozvoliti kršenja naših prava, idemo u zajedništvu po pobjedu 2. listopada”, istaknula je Borjana Krišto.