BOŽO PETROV HRVATIMA U BiH: ‘Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata’

0
689

Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu, napisao je Božo Petrov

BOŽO PETROV HRVATIMA U BiH: ‘Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata’

Željko Komšić, za razliku od sramotne suradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata jer on to nije, napisao je u ponedjeljak Božo Petrov na svom Facebook profilu komentirajući rezultate izbora u BiH.

– Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu – dodao je Petrov i poručio Hrvatima da nisu sami.

Petrov kaže da je vrijeme da se Hrvatska krene ponašati suvereno i ispunjavati svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH.

– Hrvatska je članica EU više od 5, a NATO-a više od 9 godina. Takva vanjskopolitička pozicija mora biti iskorištena kako bi se ovoga puta svijetu pokazalo što Hrvati u BiH prolaze, s ciljem pronalaska rješenja i prestanka kolektivne i sustavne, višedesetljetne majorizacije Hrvata u BiH – napisao je i rekao kako očekuje da se na tematskoj saborskoj sjednici usuglase početni koraci međustranačkog djelovanja i komuniciranja ovog problema./HMS/

NAPOMENA: Komentari