Branitelji poručuju: Ostati ćemo u šatoru, tko god da dođe

0
608

Mirt je potvrdila dolazak na prosvjed.

13.20 Atmosfera u Savskoj je mirna. Oko šatora se zasad skupilo tek stotinjak ljudi. Na ulicama su jake policijske snage.Jedan od branitelja za naš portal poručuje da će oni u šatoru ostati tko god da došao.

13:15 Marijana Mirt na društvenim mrežama vrlo je aktivna. I to nije nikakva novost. U skladu s time na svojem se Facebook profilu osvrnula na konferenciju za mediju koju su u petak održali branitelji prosvjednici iz Savske 66.

-Šatorska kasta (klasa) se buni da im Milanović jedini neće lizati jaja! Samoproglašenoj nadpolitičkoj instituciji, kojoj je baza u šator-gradu na lokaciji Savska 66, osnovni je cilj zaštita krupnoga kapitala i kapitalističke klase, odnosno njihovih glavnih “vrijednosti” – pohlepa, korupcija i kriminal. To postižu širenjem straha svojim militantnim nastupom, te prezentiranjem kako im je osnovna zadaća borba za ultranacionalističke i teološke “vrijednosti” što je više nego prihvatljivo njihovim sljedbenicima koji imaju manje moždanih stanica od amebe- napisala je Mirt.

Inače, premda je donedavno govorila da je zbog prijetnji i ugroze vlastitog života morala napustiti Zagreb najavila je sudjelovanje na antibraniteljskom prosvjedu koji se održava u subotu u 14 sati u Zagrebu. Uz nju svoj dolazak najavilo je još 140-tak Facebok fanova.

13.07 Branitelji iz Savske u razgovoru za naš portal antiprosvjednicima poručuju da danas neće biti povorki te da će oni ostati na mjestu. Njih se skupilo oko 500, a u obližnjim kafićima nalazi ih se stotinjak. Oko šatora i u Savskoj nalazi se svega nekolicina policajaca.

13.05 Policija je za antibraniteljske prosvjede, ali i na moguću reakciju branitelja iz Savske već spremna. Opkolili su stoga ulicu F.Andraševca preko koje su branitelji zadnji put stigli do Milanovićeva stana. Stanje je opsadno, a pet marica i dva policijska vozila te cijela plejada policijskih službenika očekuju moguće zakuhavanje prosvjeda.

Organizatori antibraniteljskog prosvjeda od svojih nakana ne odustaju. A prosvjed koji bi se trebao održati u subotu u 14 sati u Zagrebu marljivo su organizirali i putem društvenih mreža. U skladu s time dolazak na antiprosvjed najavilo je 148 korisnika Facebooka.

A na antiprosvjedu sudjelovati će i sveprisutna aktivnistica Marijana Mirt iz Udruge slobodarskih aktivista. Dotična je znana i po sudjelovanju na prethodnim akcijama usmjerenima protiv hrvatskih branitelja prosvjednika u zagrebačkoj Savskoj ulici. I .Međugorac