ČITLUK Obilježen Dan branitelja

0
314

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa u Čitluku danas je počelo obilježavanje Dana branitelja općine Čitluk i 32. obljetnica organiziranja obrane Brotnja i hrvatskog naroda u BiH.Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta

Načelnik Čitluka Marin Radišić istaknuo je kako se danas prisjećamo 38 poginulih branitelja koji su branili ove prostore i prostore na kojima živi hrvatski narod te da se to nikada ne smije zaboraviti.

– Nikada ne smijemo zaboraviti naše branitelje i mi ćemo sigurno i ubuduće obilježavati Dan branitelja i na taj način se sjećati svih žrtava koje su se dale za Domovinski rat, a isto tako i branitelja koji su ostali živi, a koji su se organizirali u udruge. S njima imamo jednu korektnu suradnju i želimo, koliko možemo, olakšati život braniteljima – poručio je načelnik Radišić.

Čitluk obilježava Dan branitelja – Republika

Svečano obilježen 8. Dan branitelja općine Čitluk - Općina Čitluk

Po njegovim riječima, branitelji su dio ovoga društva te on smatra da žive solidno ali da je ‘‘na nama da popravimo uvjete kako bismo svi živili bolje‘‘.

Predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata općine Čitluk Stipe Martinac kazao je medijima kako je doprinos čitlučkih branitelja u Domovinskom ratu bio velik.

– Na granici općine Čitluk s Mostarom bila je prva linija obrane. Na tu liniju su izašli Čitlučani, koji su se samoorganizirali i obranili tu liniju da neprijatelj ne bi prošao dalje prema jugu, što je namjeravao – poručio je Martinac.

Smatra kako braniteljima treba biti posvećeno više pozornosti te pružiti više pomoći braniteljskim kategorijama. Kazao je kako im nedostaje mnogo toga, prije svega potpore od strane politike koja bi, kako je rekao, trebala biti puno veća i bolja.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća služena je sveta misa u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku. Zatim su se sudionici proslave Dana branitelja općine Čitluk u mimohodu uputili od crkve Krista Kralja do Broćanskog trga, gdje je u hotelu ‘‘Brotnjo‘‘ održana svečana akademija na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja./Fena/HMS/