ČOVIĆ: Budućnost Hrvata mora biti u rukama našeg naroda

0
700

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio Tuzlu te održao radni sastanak sa članovima Županijskog odbora HDZ BiH Soli. Predsjednika Čovića kao i ostale članove izaslanstva dočekao je predsjednik Županijskog odbora Danijel Vidović sa užim rukovodstvom dok su sastanku nazočile i predsjedateljica Doma naroda PFBiH i članica Predsjedništva stranke Lidija Bradara, Federalna ministrica financija i članica Predsjedništva HDZ BiH Jelka Milićević te glavni tajnik stranke Miljana Glamuzina.

Vidović je nazočnima poželio dobrodošlicu te kazao kako je posjeta predsjednika Čovića kao i u uvijek dobrodošla pogotovo u duhu nadolazećih izbora. Vidović je sastanak započeo aktualnom političkom situacijom koja je, kako je kazao, nešto složenija u odnosu na posljednju posjetu predsjednika Čovića, te u ime Županijskog odbora istaknuo punu podršku predsjedniku u kandidaturi za reizbor na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

“Danas je prilika da popričamo o svemu i smatram da itekako imamo priliku i u ovoj Županiji biti dio Skupštinske vlasti i ne vidim drugu stranku koja bi mogla značajnije utjecati na rezultat hrvatskih glasova Tuzlanske županije a sva moguća podrška stranke počevši od logističke, neće izostati”, kazao je predsjednik Čović. Dobra komunikacija, rad i rezultat zasigurno će iznjedriti i pomake u vidu političkih kadrovskih rješenja hrvatskih predstavnika ove Županije dodao je predsjednik te se osvrnuo i na izmjene Izbornog zakona te općenito političku situaciju.

Govoreći o konkretnim obavezama i aktivnostima koji su pred njima, Vidović je kazao kako je cilj svakako postići parlametnarnost u Skupštini Županije te da je ekipa ljudi koju on predvodi u tom smislu složna, jedinstvena te spremna iznijeti sav teret nadolazećih izbora.

Osvrnuo se i na podršku viših razina vlasti kao i odnosa sa ostalim strankama dok su određeni članovi Županijskog među ostalim istaknuli i problem medijske slike koja se u javnosti stvara o Hrvatima ovoga kraja.

Da maksimalna organiziranost i zajedništvo itekako daju rezultate potvrdio je na primjeru posljednjih izbora Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti i član Županijskog te dodao kako se stvari itekako kreću u organizacijskom smislu Odbora te da razilaženja u mišljenjima uvijek ima što samo doprinosi demokratizaciji unutar samih članova te da su se pozitivni pomaci osjetili i samim dolaskom mlađe ekipe na čelo stranke.

“Unutar hrvatskoga naroda HDZ BiH kao stranka je unatoč svim problemima prepoznata i vjerujem kako ćemo doći do ostvarenog cilja” dodao je Krešić.

“Moramo se potrudit da na svim a pogotovo razini države ostvarimo rezultat kako bi mogli nastaviti borbu za Hrvate u svim sredinama BiH i taj cilj nema cijenu jer budućnost Hrvata mora biti u našim rukama” zaključio je Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH