Dajem ostavku – moje mišljenje ministri moraju uvažavati!

0
166

Aktualni HDZ-ov ličko-senjski župan i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Darko Milinović, nezadovoljan činjenicom da mišljenje Ličko-senjskog HDZ, na čijem je on čelu, nije uvaženo kod imenovanja ravnatelja Parka Prirode Velebit, na današnjoj je konferenciji za novinare dao ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a

-Ne mogu se pomiriti s činjenicom da na čelu Upravnog vijeća NP-a Plitvičkih jezera ne može biti netko s područja Ličko-senjske županije. Ne prihvaćamo to isto i za Upravno vijeće Sjeverni Velebit. Ne mogu se složiti ni s tim da na čelo Parka Prirode Velebit ne može biti netko iz ove županije, već za sve to trebaju doži ljudi iz Zagreba – istaknuo je.

Nekadašnji “Račanov omladinac” i štićenik Nikice Valentića, ovakvim je istupom izravno potvrdio ono što je svima manje-više poznato – da lokalne stranačke organizacije sustavom ucjena žele voditi stranačku politiku na nacionalnoj razini.

-Duboko smo nezadovoljni zadnjim činom ministra Ćorića. Nikome, pa ni ministru Ćoriću neću dozvoliti da omalovažava ličko-senjski HDZ. Kada je u pitanju prikupljanje glasova, onda smo dobri. Kada je u pitanju mišljenje ličko-senjskog HDZ-a onda nam je jasna poruka ministra Ćorića – vi ste građani drugog reda, vi o tome ništa ne možete odlučivati i ne želim vas po tom pitanju slušati – dodao je.

Ne pojašnjavajući da li je uopće normalno da ista osoba obnaša dužnost župana i predsjednika županijske organizacije HDZ-a, potvrdio je da je jučer podnio ostavku na mjesto čelnika HDZ-a ličko-senjske županije jer je, kako kaže, nezadovoljan politikom koja se provodi na tom području.

-Nisu Plitvice glavni problem. Ovo je podrška za 10.000 članova HDZ-a koji su za HDZ spremni bosim nogama izać’ na Velebit, ali isto tako traže da ih se uvažava kada se nacionalna politika provodi na području Ličko-senjske županije – kazao je Milinović očito spreman ucjenjivati Vladu Andreja Plenkovića.

>>Za čije interese Dado Milinović najavljuje revoluciju u HDZ-u?

Tvrdi kako po ovom pitanju ima potporu i ostali čelnici HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji.

-Moj potez nije ishitren. S njime je upoznat vrh HDZ-a. O ovome sam govorio zadnjih godinu dana nekoliko puta na Predsjedništvu stranke. Sa mnom su podnijeli ostavke predsjednica Žena Katarina Zrinski, predsjednik Mladeži HDZ-a ličko-senjske županije, predsjednik Kluba utemeljitelja i predsjednik Udruge branitelja HDZ-a Gojko Šušak. Jedinstvo Ličko-senjske županije HDZ-a ogleda se u tome da su svi predsjednici općinskih i gradskih odbora podnijeli neopozive ostavke – kazao je Milinović na konferenciji za novinare.

Pojašnjavajući razloge, interese članova HDZ-a stavio je na prvo mjesto.

-Ja sam jedan od rijetkih koji je dobio izbore u prvom krugu. Član sam Predsjedništva HDZ-a i predsjednik sam županijskog odbora HDZ-a. Od mene 10.000 članova HDZ-a, ali i žitelji Ličko-senjske županije očekuju da ću se boriti za njihove interese – istaknuo je Milinović, kome u javnosti predbacuju rodbinske veze s Nikicom Valentićem i uzurpiranje stranačkih pozicija u Ličko-senjskoj županiji.

>>Hrvatski nacionalni prioriteti

Za ovakav stav očekuje i potporu Andreja Plenkovića.

– Bit ćemo još jači i ovo nije pobuna protiv Andrije Plenkovića. Naš je stav bio jedinstven i solidaran da nećemo dopustiti ovakav stav ministra prema županiji. Ne znamo je li premijer upoznat s odlukom ministra Ćorića no upoznat je s mojim stavom – zaključio je Milinović.

Ćorić: Izbor ravnatelja je stvar stručnog povjerenstva

Odgovarajući na Milinovićeve optužbe, prozvani ministar Tomislav Ćorić je kazao kako je odabir novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera izbor stručnog povjerenstva Ministastva zaštite okoliša i energetike, temeljen na zakonu.

-Tomislav Kovačević na mjestu novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera izbor je stručnog povjerenstva Ministastva zaštite okoliša i energetike – izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, komentirajući ostavku Darka Milinovića na mjesto predsjednika ličko-senjskog HDZ-a.

 

M.M.