DARIO DREŽNJAK:”Brat i ja ostvarili smo san nastupom za Hrvatsku

0
756

HKK Široki osvojio je naslov prvaka BiH, braća Drežnjak zajedno su nastupila u dresu Hrvatske, a sve to bio je razlog da crosarka.com porazgovara s Darijem Drežnjakom.

Bok Dario, iza tebe je duga i uspješna sezona. Sada si na pripremama reprezentacije?

“Da, iza mene je uspješna i naporna sezona. Odmorio sam po završetku sezone, sad sam na pripremama reprezentacije.”

HKK Široki postao je prvak BiH, opiši nam ukratko sezonu.

“Krenuli smo dosta ranije s pripremama u odnosu na ostale ekipe. Dobro smo otvorili sezonu, dizali smo formu iz dana u dan. Na kraju smo ostvarili ciljeve, izborili smo drugu ABA ligu, osvojili jubilarnu desetu titulu i ono najvažnije vratili smo publiku na Pecaru.”

Što je bio glavni “forte” prošlogodišnje momčadi?

“Naš stil igre koji je bio dosta agresivan i brz u napadu, a taj stil uz jaku obranu nije odgovarao mnogim ekipama te smo na našu mladost i agresivnost pobjeđivali mnogo utakmica. To je po meni bio glavni forte naše igre.”

Koliko ti znači što je u ekipi i tvoj brat Mateo?

“Puno mi znači što je i on sa mnom u ekipi. Od kad smo počeli trenirat košarku, skoro svake godine smo bili zajedno u ekipi, tako da se dobro poznajemo i slažemo u igri. Dodatni motiv i čast je to što branimo boje Hrvatske i to je oduvijek bila naša želja koja nam se evo na kraju uspjela i ostvariti.”

Trener Jusup usprkos naslovu napustio je klub. Što možeš reći o njemu?

“Preuzeo je ekipu prije dvije godine i polako prilagođavao ekipu na sistem igre kojim smo i osvojili prvenstvo, agresivnim i brzim napadom i čvrstom obranom. Ekipa je njegovo vođenje sjajno prihvatila i to je sve rezultiralo osvajanjem titule, što je velika zasluga trenera Jusupa. Na kraju, u ovom razdoblju nakon sezone, uprava kluba nije uspjela sklopiti dogovor s trenerom i odlučeno je kako se on povlači s te funkcije. Naša cijela ekipa, a vjerujem da je i cijela uprava, skupa sa navijačima zahvalna treneru Jupi na svemu i ovom prilikom mu i ja osobno želim zahvaliti na svemu te poželjeti da se uskoro ponovno sretnemo na košarkaškim parketima.”

Ostaješ li u Širokom i sljedeću sezonu?

“Ostajem u Širokom. Mislim da je to trenutno najbolje za mene.”

Je li bilo ponuda iz inozemstva?

“Koliko znam službeno ništa. Također, vezan sam ugovorom za Široki, tako da sve ide u dogovoru sa klubom.”

Kao šlag na tortu, stigao ti je i poziv u reprezentaciju Hrvatske. Kako si se osjećao u tom trenutku?

“To za mene predstavlja čast i kao što sam već spomenuo, za mene i mog brata Matea poziv za Hrvatsku reprezentaciju bio je ostvarenje snova.”

Koliko si zadovoljan turnirom u Kini?

“Zadovoljan sam nastupom ekipe, ipak smo pobijedili reprezentaciju Kine koja se trenutno priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu. Što se tiče moje igre zadovoljan sam, ali mislim da je moglo još i bolje.”

Dariju zahvaljujemo na razgovoru i želimo puno uspjeha u novoj sezoni, ali i što više nastupa u dresu Hrvatske.