Dinamo ima novu Upravu

0
317

Danijel Tomačić i Darko Podnar su na sjednici Izvršnog odbora potvrđeni kao novi članovi Uprave Dinama. Oni se tako pridružuju dosadašnjim članovima Dariju Šimiću i Vlatki Peras te će svi zajedno, uz predsjednika Mirka Barišića, upravljati Dinamom. Vlatka Peras ponovo je imenovana za predsjednicu Uprave na mandat od četiri godine, koliko će trajati i mandat novih članova Uprave.

Dinamo je nove članove Uprave doveo iz Pule i Karlovca

Tomačić je direktor karlovačke tvrtke Lana Grupa, koja je značajni sponzor Dinama. Podnar je bio član Uprave Istre 1961, koji je radio na tome da španjolski vlasnici preuzmu upravljanje nad pulskim klubom. Nova Uprava dobila je zadatak da u što kraćem vremenskom roku izradi novu sistematizaciju radnih mjesta u klubu.

Barišić će imati čak devet savjetnika

Dinamo će dok skupština ne izabere ostala tijela kluba biti bez Izvršnog i Nadzornog odbora. Za savjetničko tijelo predsjednika, čije će djelovanje trajati do nove sjednice Skupštine kluba, izabrani su Nikola Hanžel, Večeslav Bergman, Ante Todorić, Vladimir Gašparović, Ivica Cvitković, Ognjen Naglić, Mladen Vedriš, Goran Đulić i Željko Marković. Prioritet u radu savjetničkog tijela bit će izrada novog statuta u suradnji sa svim zainteresiranim dionicima, piše Index.hr.

“Ostali smo oslabljeni i morali smo popuniti našu Upravu”

“Vlatka Peras ostaje predsjednica Uprave, imamo sad četveročlanu Upravu uz Darija Šimića i njih dvojicu. Ostali smo oslabljeni i morali smo popuniti našu Upravu. Jedan je bio sudac, drugi je poznati nogometni radnik koji je bio u Istri nakon prijelaznog razdoblja u kojem su u klubu bili Rusi, pa Amerikanci, pa Španjolci. Izabrani su jednoglasno.

Osnovali smo i radnu skupinu u kojoj smo nas šestorica članova IO-a i kooptirali smo još trojicu, Mladena Vedriša, Gorana Đulića iz Grada, koji se bave tim poslovima, i Željka Markovića iz Ban-Toursa, to tijelo bi trebalo pomagati predsjedniku do isteka mandata. Izvršni odbor je imao izvršnu vlast, ovo tijelo ima samo savjetodavnu. Izbor IO-a bi se trebao dogoditi što prije, a prioritet je novi statut, to je izglasano, u to se mora ići. I jedan od većih prioriteta je stadion, da se nastavi razvijati priča oko stadiona”, izjavio je Ognjen Naglić.

Slijedi nova skupština ili nove skupštine

Podsjetimo, sljedeća redovna skupština Dinama je na rasporedu u prosincu, ali gotovo je sigurno da će se dotad sazvati nova izvanredna skupština.

Rezultat na onoj prije tri dana, prije nego što su je mamićevci napustili i tako srušili kvorum, bio je 37:33 za Barišića i za očekivati je da će se do sljedeće skupštine glasovi odani kriminalcu iz Međugorja dodatno osipati. Barišić sada može odugovlačiti sa sazivanjem skupštine dok ne učvrsti vlast nove Uprave u Dinamu i pokuša prebaciti još nekog mamićevca na svoju stranu. /HMS/