DODIK: Blagoslovit ćemo urede u Predsjedništvu BiH, da istjeramo zle duhove

0
633

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da Srbe u BiH interesira samo slovo Daytonskog sporazuma i Ustav BiH, napominjući da netko tko se zalaže za Ustav ne može biti za destrukciju.

DODIK: Blagoslovit ćemo urede u Predsjedništvu BiH, da istjeramo zle duhove

– Ako osiguraju naš dejtonski položaj, mi nećemo imati nijedan razlog da mijenjamo Ustav, u suprotnom, imat ćemo veliki problem – rekao je Dodik za “Kurir“, reagirajući na izjavu bivšeg muftije Islamske zajednice u Srbiji, a sada zastupnika u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića da je “neprihvatljivo Dodikovo insistiranje na destrukciji BiH”, prenose Vijesti.ba

Na Zukorlićevu prozivku da on koketira s Beogradom i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne smije dozvoliti da ga “Dodik svađa s Bošnjacima”, aktualni predsjednik Republike Srpske je rekao da to nije koketiranje, već da je Beograd njegova iskrena ljubav.

On je naglasio da predsjednik Srbije Vučić vodi odgovornu politiku kroz koju pozicionira mir u regiji kao glavno pitanje.

– Mi poštujemo muslimane onoliko koliko oni poštuju nas ovdje i to je to. Dakle, Republika Srpska, Daytonski sporazum, slovo Daytonskog sporazuma, Ustav BiH, ako imamo to, imamo suradnju, ako nemamo, nema potrebe za suradnjom – istaknuo je Dodik.

On je poručio da nitko od njega ne može očekivati da se degradira Republika Srpska i položaj Srba.

Dodik je ponovio da urede u Predsjedništvu BiH neće biti njegovo radno mjesto, ali da će ih zadržati za svoje suradnike.

– Moji radni uredi biće u Istočnom Sarajevu. Ti uredi su već osvještene, ali što da ne, osvještat ćemo i te urede za moje suradnike u Predsjedništvu, da istjeramo zle duhove – rekao je Dodik.

On kaže da će insistirati da na sastancima na kojima on sudjeluje bude istaknuta i zastava Republike Srpske.

– Ako te zastave nema, ja tamo neću biti. Može doći tko god hoće – zaključio je Dodik