DOKUMENTI: Evo dokaza da je Ostojić lagao! Prisluškivao je Petrova i Most za potrebe SDP-a

0
210

Enimark Ponjević objavio je to na svom Facebook profilu dokument iz kojega je jasno da je bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić svjesno lagao tvrdeći da za vrijeme njegova mandata MUP nije prisluškivao čelnika Mosta Božu Petrova!

U dokumentu koji su Saboru dostavili djelatnici Službe kriminalističke obavještajne analitike MUP-a piše da je Ranko Ostojić usmeno zapovjedio praćanje Petrova i da prisluškivanje i praćenje korišteno za potrebe SDP-a.

“Prije nekoliko dana Mario Bertina dao je usmeni nalog djelatnicima kriminalističko obavještajne analitike MUP-a da koristeći analitički softver “I2” naprave analizu kontakataBože Petrova te da to nigdje ne zavode jer se radi o tajnoj operaciji koju je naložio osobno ministar Ostojić.

Temeljem Bertininog zahtjeva izvršen je uvid u “I2”, odnosno izvršeno je pretraživanje svih dosad zatraženih izlista telefona koje je zatražio MUP i pohranio navedenu bazu kao i drugih otvorenih izvora također pohranjenih u bazu, te sačinjava analitička obrada kontakata Bože Petrova pod nazivom POLITIČKA HOBOTNICA BOŽE PETROVA.

Bez obzira što dokument nije zaveden kao ni grafički prikaz kontakata Bože Petrova, ostao je trag u sustavu izrade dokumenta, koji je korištenjem službenih resursa MUP-a sačinjen u svrhu ostvarivanja političkih probitaka SDP-a.

Zbog toga tražimo hitan nadzor u vezi navedene zlouporabe te predlažemo pretragu svih računala Službe kriminalističke obavještajne analitike u MUP-u, pregled logova softvera “I2″, kao i poligrafsko testiranje svih djelatnika analitike kako bi detektirali svi sudionici u izrad grafičkog prikaza kontakata i dokumenata POLITIČKA HOBOTNICA BOŽE PETROVA.

Zbog straha od sankcija odlučili smo ostati anonimni, ali smo vam  modus operandi za prikupljanje materijalnih dokaza za otkrivanje i procesuiranje svih osoba uključenih u ovu političku zlouporabu.”

 

enimark, p, dokument

 

M. Marković/Foto:maxportal bpz.ba