Domagoj Vida spreman za susret s Španjolskom

0
727

Branič hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida lakše je ozlijedio ruku tijekom prijateljske utakmice s Portugalom no trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Španjolske u utorak u Ligi nacija.

Vidu (29) je nakon pola sata igre nesretno udario hrvatski vratar Lovre Kalinić poslije čega je  iznesen s terena, a zamijenio ga je Tin Jedvaj (22).

Domagoj Vida spreman za susret s Španjolskom

-Vida nakon tog sudara ima jaku kontuziju nadlaktice, no na pregledu rentgenskom snimkom nisu se vidjele nikakve koštane ozljede i trebao bi uskoro biti spreman -poručio je liječnik hrvatske reprezentacije Zoran Bahtijarević.

-S Vidom je sve u redu, sve je na kraju dobro prošlo. Ja volim izaći na dubinske lopte i srećom sam uspio donekle povući nogu pa nije bilo teže ozljede – objasnio je vratar Lovre Kalinić sudar s požrtvovanim Domagojem Vidom.

U utorak Vatreni gostuju kod Španjolske u gradu Elcheu, u novom natjecanju Liga nacija. Vida je standardni branič sa 66 nastupa te je igrao u udarnoj postavi prije mjesec i pol dana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

-Naravno da je to jedna zabrinjavajuća situacija ako se radi o nekoj ozbiljnijoj ozljedi budući da se oprostio Ćorluka i ozlijedio Lovren, tako da bi gubitkom Vide ostali praktički bez prva tri stopera. Morali bi računati na nekog između Mitrovića, Ćalete-Cara i Jedvaja, iako su to kvalitetni igrači, ipak bi to bio hendikep za našu reprezentaciju – istaknuo je nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić.

 

M.B